Jamie Lee Curtis ako postava z World of WarcraftTwitter/dadamstowel/
StoryEditor

Megan Fox, či Samuel L. Jackson. Neuveríš, ale tieto známe celebrity trávia večer hraním videohier

Michal Čiernik28.07.2023., 09:00h

Sú slávni, majú dosť peňazí na to, aby trávili väčšinu času na Maledivách alebo chodili z jedného luxusného večierka na druhý. Napriek tomu radšej sedia doma pred obrazovkou a hrajú videohry.

Lajkuj Brainee.sk na

Všeobecná predstava je asi taká, že ak je niekto slávny a bohatý, väčšinu voľného času trávi na jachte, občas si zaskočí na večeru do luxusnej reštaurácie a keď je unavený, zaletí si súkromným lietadlom na nejakú exotickú dovolenku.

Opak je ale pravdou. Niektorí slávni a bohatí herci, ktorí by mohli vo voľnom čase robiť veci, o ktorých sa nám môže len zdať, prevádzkujú rovnaké koníčky ako my. Hrajú videohry. 

Aktuálne je asi najznámejším príkladom Henry Cavill , ktorý rozhodne neskrýva, že preferuje digitálny svet pred skutočným. Rovno priznal, že hranie videohier je lepšie ako chodiť von. Pred rokmi dokonca ukázal, ako si stavia svoj počítač, píše iDnes.cz. Rozhodne však nie je jedinou slávnou osobnosťou, ktorá prepadla videohrám.

Megan Fox (37)

Určitú dobu panovalo presvedčenie, že videohry sú zábavou „len pre chlapcov“. Rozhodne to nie je pravda. Rovnako neplatí, že by slečny a dámy hrali len „dievčenské“ projekty, ako sú The Sims a podobné roztomilosti. Dôkazom je napríklad herečka Megan Foxová.

Je naopak milovníčkou kontroverznej brutálnej série Mortal Kombat. Navyše je v nej dobrá. Vždy keď sa pustí do hrania so svojim partnerom, hudobníkom známym ako Machine Gun Kelly, bez žmurknutia oka ho „rozseká“, čo je v prípade Mortal Kombat symbolické.

Jamie Lee Curtis (64)

Rovnako ako nie je hranie hier výsada chalanov, tak nie je ani výsada mladých. Inšpiráciou je v tomto prípade „hororová kráľovná“ Jamie Lee Curtisová, ktorá sa preslávila napríklad filmovou sériou Halloween a nedávno zabodovala filmom Všetko, všade, naraz.

Herečka pred niekoľkými rokmi prekročila šesťdesiatku, ale ak si myslíš, že vo voľnom čase kŕmi holuby v parku, ste na veľkom omyle. Ona si totiž veľmi rada zahrá. Čo? Napríklad Street Fighter alebo League of Legends. K hraniu ju priviedol syn. Získalo si ju natoľko, že dokonca s manželom pomohli vybrať peniaze pre platformu Twin Galaxies, ktorá rozširuje povedomie o pozitívnom vplyve videohier a športov.

Daniel Craig (55)

Agent James Bond dáva prednosť skôr komplexným hrám s hutným príbehom. Či už ide o sériu Halo alebo kultový Grand Theft Auto. S tým, že je jeho obľúbeným dielom Vice City. Vie sa tiež, že prestávky počas nakrúcania jeho prvej bondovky Casino Royale si krátil hraním na PSP. V roku 2022 sa dokonca objavil na akcii Game Awards, aby odovzdal jednu z cien.

Samuel L. Jackson (74)

Samuel L. Jackson je asi najmenej prekvapivou osobnosťou z tohto zoznamu, pretože všetci vieme, že je hrozne cool. Nie je tak prekvapením ani to, že má rád videohry. Predstaviteľ marvelovského Nicka Furyho, mocného Maca Windua zo Star Wars, hviezda kultového Pulp Fiction a ten, ktorý už má plné zuby hadov v lietadle, nedá dopustiť na sériu Call of Duty alebo Assassins Creed, prípadne Grand Theft Auto. Jeho favoritom je San Andreas (v ňom nahovoril policajta Franka Tenpennyho).

image

GALÉRIA AI vytvorila detské fotografie slávnych celebrít. Pozri, ako podľa nej vyzerali Taylor Swift, The Rock či Ed Sheeran

Hranie miluje od detstva, kedy si užíval klasiky ako Pong alebo Space Invaders. Bol naozaj oddaný gamer, ktorý vraj zničil počas intenzívneho hrania niekoľko joystickov. Hry napokon Samuela sprevádzajú aj jeho profesným životom. Napríklad v roku 2006 moderoval akciu Video Game Awards av roku 2021 nahovoril svoju videohernú verziu v reklame na mobilného operátora Verizon. Samozrejme nadaboval Nicka Furyho aj v niekoľkých hrách z marvelovského univerza alebo ústrednú postavu v hre Afro Samurai z roku 2008.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 08:51