Pokračovanie kultového Avatara bude mať premiéru už o mesiac.Twitter/the Hollywood Handle/
StoryEditor

Dočkali sme sa. Nový Avatar je za dverami a my ti prinášame informácie, ktoré by si mal o pokračovaní vedieť

Michal Čiernik04.11.2022., 10:00h

Čakali sme naň dlhých jedenásť rokov, no dočkali sme sa. Do monumentálneho prostredia Pandory za národom Na‘vi sa opäť ponoríme už 16. decembra. Pozri si, čo všetko vieme o novom Avatarovi.

Lajkuj Brainee.sk na

Pre oprášenie, o čom bol prvý Avatar. Dej odohrával na fiktívnom mesiaci Pandora v skutočnom hviezdnom systéme Alfa Centauri. Príbeh sa točil okolo bývalého vojaka Jaka Sullyho pripútaného na invalidný vozík. Ten sa pomocou technológie avatara pripojil k miestnej rase Na‘vi a zanechal za sebou svoju nepriateľskú ľudskú minulosť ako člen RDA.

​RDA (Resources Development Administration) boli zlí kolonialisti zo Zeme na čele s plukovníkom Quaritchom, ktorí mali plán zbaviť planétu jej vzácnych zdrojov Unobtania. Film sa končí epickou bitkou o Hometree a pravdepodobnou porážkou RDA.

Nový Avatar sa bude odohrávať asi desať rokov po udalostiach prvého filmu. Jake Sully, už ako úplný Na‘vi, žije rodinným životom so svojou partnerkou Neytiri a ich deťmi. Ako uvádza oficiálna stránka, nepôjde o rodinné výlety po Pandore.

The Way of Water bude rozprávať problémy, ktoré ich sprevádzajú, o bitkách, ktoré bojujú aby zostali nažive a o tragédiách, ktoré znášajú. „Zameriam sa na oceán na Pandore, ktorý bude rovnako bohatý a rozmanitý, bláznivý a nápaditý, ale jednoducho to nebude dažďový prales,“ povedal režisér James Cameron pre LA Times ešte v roku 2010.

Najväčšou novinkou bude zoznámenie sa s novým kmeňom Na‘vi, Metkayina. „V prvom filme sme skutočne stretli iba jeden klan, Omaticaya,“ povedal producent Jon Landau v roku 2019 v Q&A. „Ale ak klan žil celý čas v oceánoch, kultúrne sa bude veľmi líšiť od klanu, ktorý žil v dažďovom pralese,“ prezradil.

Štúdio Disney nenecháva nič na náhodu a mesiac pred premiérou, ktorá bude 16. decembra, zverejnilo už druhý trailer dlhoočakávaného pokračovania. Prvý trailer debutoval v máji 2022. Video predstavuje vodnú ríšu, ktorá odhalí podvodný život nového kmeňa Metkayina a doteraz nepomenovaných epických vodných tvorov, ktoré si budeš môcť pozrieť v kine aj v 3D. 

Nájsť spôsob, ako spojiť prvý a druhý dilm dohromady, je úlohou Josha Friedmana. Scenárista filmu Avatar 2 napísal Spielbergovu Vojnu svetov, pracoval na Terminátorovi: Kroniky Sarah Connorsovej a seriáli Nadácia, takže sci-fi má v krvi. 

Okrem neho budú vo filme novými tvárami aj Michelle Yeoh, ktorá si zahrá doktorku Karinu Mogue. Kate Winslet, ktorá bude brázdiť oceán na Pandore ako Ronal, členka kmeňa Metkayina. A Edie Falco si zahrá generálku Frances Ardmore, novú veliteľku RDA.

image

Zbúraj predsudky. Tipy na filmy s LGBTQ tematikou, niektoré premiéra eštelen čaká

Zo starých postáv sa prekvapivo vráti zosnulý plukovník Quaritch Stephena Langa, aby prenasledoval klan Na‘vi v ich nočných morách. V skutočnosti Avatar 2 sľubuje takmer toľko oživených mŕtvol ako maratón Georgea A. Romera. 

Vráti sa aj Sigourney Weaver, ktorej postava Dr Grace Augustine tiež zahynula v prvom filme. Opäť platí, že jej úloha je zatiaľ záhadou, ale vieme, že sa objaví vo všetkých štyroch pokračovaniach. Ďalšími vracajúcimi sa členmi sú Giovanni Ribisi, Joel David Moore, Dileep Rao, Matt Gerald a CCH Pounder.

image

Medzinárodný deň filmového dedičstva. Vybrali sme pre teba deväť kultových snímok, ktoré by si mal vidieť

Ďalšou novinkou, ktorou bude Avatar 2 špecifický, bude jeho dĺžka. „Nechcem, aby niekto kňučal o dĺžke, keď dokáže presedieť pred televízorom aj osem hodín," povedal Cameron pre Empire. Avatar: The Way of Water má mať totiž podľa portálu The Hollywood Reporter približne tri hodiny a desať minút.

Režisér si však myslí, že by to nemal byť problém. „Sledoval som, ako moje deti zvládli pozrieť päť jednohodinových epizód za sebou,“ Dodal Cameron. Avatar 3 je naplánovaný na december 2024, pričom Avatar 4 a 5 sa dostanú do kín v decembri 2026 a 2028. Samozrejme za predpokladu, že predchádzajúce časti sa dočkajú finančného úspechu.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 13:33