Sonja SemjonováNew York Post/Youtube
StoryEditor

Žena priznala, že je ekosexuálka. Tvrdí, že je vo vzťahu so stromom, podľa nej to môže vyriešiť klimatickú krízu

Nikola Michalkova29.12.2023., 14:00h

Nezvyčajný erotický vzťah so stromom? Príde ti to pravdepodobne ako nepodarený vtip. Ale nie je.

Lajkuj Brainee.sk na

Vzťah k ekológii môže byť rôzny a väčšinou sa prejavuje krokmi na ochranu planéty. Žena ale tento vzťah poňala trochu nezvyčajným spôsobom a samú seba nazvala „ekosexuálkou“, píše sa na portáli Unilad.

Vzťah so stromom

Sonja Semjonová má 45 rokov a žije na ostrove Vancouver v Britskej Kolumbii. Pracuje ako sprievodkyňa sebapoznávania. Počas svojho života prežívala pocity osamelosti, až si napokon našla výnimočný vzťah. Ale nie s človekom. Jej polovičkou sa stal totiž strom, konkrétne dub.

image

Billie Eilish o svojom coming oute: Neuvedomila som si, že to ľudia nevedia

Sonja sa so stromom prvýkrát stretla počas každodenných prechádzok v roku 2020, keď vo svete bola pandémia. Až v lete 2021 so stromom začala mať „erotické“ zážitky. „Celú zimu som päť dní v týždni chodila po chodníku v blízkosti stromu. Všimla som si spojenie so stromom. Ležala som pri ňom. Bola v tom erotika, keď ma niečo také veľké a staré držalo za chrbát,“ opisuje. Láske veru niekedy nerozkážeš.

Vysvetľuje, že celý život hľadala človeka, ktorý by v nej vyvolal tieto pocity, avšak sa jej to nepodarilo. Napokon ich našla, ale nie v ľudskej bytosti. „Ten pocit, že som malá a podporená niečím takým pevným. Pocit, že nemôžete spadnúť. Túžila som po tom návale erotickej energie, ktorý prichádza, keď stretnete nového partnera, a to sa nedá vydržať,“ dodáva.

Avšak, ako sama hovorí, panuje medzi nimi „erotická energia“, ale to neznamená, že má so stromom fyzický sexuálny vzťah. Poznamenala, že v súvislosti s ekosexualitou panujú isté nedorozumenia. Myslia si totiž, že ľudia majú sex s prírodou. Ale hovorí, že je to „iný spôsob skúmania erotiky“.

„Sledovanie striedania ročných období je pre mňa erotickým aktom. V zime prechádzate zo smrti a potom všetko na jar ožíva,“ vysvetľuje. „Medzi sexom s ľuďmi a erotikou, ktorú ekosexuáli pociťujú vo vzťahu k prírode, sú isté podobnosti, ale nie je to to isté.“

image

Sonja Semjonová

New York Post/Youtube

Prítomná u mnohých

Vo svojej príručke o sebapoznaní píše, že ekosexualita „je už prítomná u mnohých ľudí“, čoho príkladom je, že mnohí ľudia „chcú chodiť na pikniky do parkov a na túry do prírody.“

„Nevšimli sme si, že dôvodom, prečo to chceme, je napojiť sa na životnú silu, ktorá z týchto vecí vychádza, a tou je erotika. Som presvedčená, že by sme mohli získať z toho, keby sme mali symbiotickejší vzťah s prírodou. Tento vzťah by určite mohol byť erotický,“ uzatvára.

Sonja ale ďalej tvrdí, že práve táto sexualita by mohla pomôcť vyriešiť aj klimatickú krízu. Je to síce úplne iný prístup, akí majú aktivisti, ktorých poznáme, ale asi každý máme vlastné riešenia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/klimaticka-zmena, menuAlias = klimaticka-zmena, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. september 2024 07:22