Majk Spirit označil klimatickú krízu za hoax.Instagram/majkspirit/
StoryEditor

Majk Spirit označil klimatickú krízu za hoax. Hojsík ho vyzval do debaty, influenceri na bludy hneď reagovali

Michal Čiernik13.06.2023., 10:00h

Slovenský raper na svojom Instagrame zľahčoval klimatickú krízu a nazval ju hoaxom. Reakcie na seba nenechali dlho čakať.

Lajkuj Brainee.sk na

Spevák Michal Dušička, ktorý je skôr známy ako Majk Spirit, na svojom Instagramovom profile zverejnil správu, ktorá viacerým nadvihla obočie. Bagatelizoval totiž klimatickú krízu, ktorú nazval hoaxom. „A viete, čo je ďalší obrovitánsky hoax používaný na manipuláciu nás všetkých? Klimatická kríza!“ Napísal na sociálnej sieti.

Samozrejme svoje tvrdenie vysvetlil a rozšíril. Hoci klimatické zmeny ani globálne otepľovanie nepoprel, nenazýva súčasnú situáciu krízou. „Nie je to žiadna kríza, pri ktorej by sme boli na pokraji zániku, ako sa to niektorí snažia vykresliť,“ vysvetlil.

Sám 38-ročný umelec v ďalšom príspevku priblížil svoj blízky vzťah k prírode a k životnému prostrediu. Problémy týkajúce sa znečisťovania neberie na ľahkú váhu. Vadí mu však, ako politici a zástancovia klimatickej krízy zveličujú a zneužívajú túto tému vo svoj prospech. „Čo ale nemôžem tolerovať je to extrémne masírovanie strachom, ktoré praktizujú niektorí zástancovia klimatickej krízy! Dosiahli ste akurát to, že sú mladí ľudia ustarostení a deti sa boja budúcnosti,“ napísal raper.

image

Sedem z ôsmich limitov na udržanie života na Zemi sme už prekročili. Pripraviť sa musíme na katastrofu, varujú vedci

Reagovali aktivisti aj politici

Takéto správy samozrejme nenechali internet chladným a na umelcove vyjadrenia reagovalo množstvo ľudí s opačným názorom. Jedným z nich bol aj europoslanec a aktivista Martin Hojsík, ktorý umelca vyzval dokonca do debaty. „Mrzí ma, že si myslíte, že klimatická kríza je hoax. Rád sa s vami stretnem a o tejto téme porozprávam,“ vyzval politik vo svojom príspevku. 

image

Takéto správy samozrejme nenechali internet chladným a na umelcove vyjadrenia reagovalo množstvo ľudí s opačným názorom.

Instagram/martinhojsik/

Spirit, možno na niekoho prekvapenie, výzvu do debaty prijal. Uvidíme, či sa niekomu podarí toho druhého presvedčiť o svojej pravde. „Zdravím Martin, ďakujem za tvoju ponuku. Určite sa s tebou veľmi rád stretnem a pokecám na túto tému,“ odpovedal raper v komentári.

Spirita sa však snažili vyviesť z omylu aj iní. Príkladom je aj greenfluencerka Natália Pažická, ktorá sa vo svojom videu snažila objasniť spevákové vyjadrenia o klimatickej kríze.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/klimaticka-zmena, menuAlias = klimaticka-zmena, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. máj 2024 09:38