StoryEditor

Kvôli Imagine Dragons sme menili termín festivalu, akcia bude stáť milióny eur, prezradila marketingová šéfka LOVESTREAMU

Rastislav Orth22.05.2023., 13:00h

Koľko ľudí stojí za najväčším bratislavským festivalom, koľko taký kolos stojí a ako bude vyzerať blížiaci sa ročník? Odpovedajú Head of marketing LOVESTREAM Daniela Marušková a Mark Dann – Slovák, ktorý vystúpi pred kapelou Imagine Dragons.

Lajkuj Brainee.sk na

V Bratislave sa aj tento rok môžeš zabaviť na multižánrovom festivale. Hviezdy ako Imagine Dragons, Hardwell, Martin Garrix, či Jason Derulo zavítajú už v auguste na Vajnorské letisko. Popri hviezdach svetového formátu si užiješ aj našich interpretov. Predskokanom Imagine Dragons bude skvelý hudobník a producent Mark Dann, tešiť sa môžeš aj na Celeste Buckingham, či Majka Spirita.

Ako sa zmenil koncept LOVESTREAM festivalu, aké novinky si pre teba organizátori tento prichystali? Koľko ľudí stojí za organizáciou tak veľkého projektu, a koľko to tak celé môže stáť? Ako zareagoval Mark Dann na informáciu, že vystúpi na festivale? Na tieto a mnohé ďalšie otázky prišli do štúdia Brainee odpovedať šéfka marketingu festivalu Daniela Marušková a slovenský hudobník a producent Mark Dann.

Pripraviť festival takých rozmerov nie je len o jednom človeku, a koľko to tak vlastne môže stáť?

Organizačne pripravuje festival 20 ľudí. To je taký užší tím. Máme tam ale samozrejme dodávateľov a kopec dobrovoľníkov, ktorí v tomto čísle nie sú zahrnutí. Čím je termín festivalu bližšie, tým je tých ľudí viac. Čo sa týka nákladov na celý festival, tak to sa pohybuje v miliónoch eur.

image

Prvý ročník festivalu Lovestream.

Jaroslav Novák/Tasr

Sú podľa vás ceny vstupeniek prijateľné aj pre študentov, ktorí zatiaľ veľa nezarábajú?

Cenová politika je veľmi férovo nastavená. Ceny lístkov za to, aký line-up ponúkame, sú veľmi prijateľné. Sme veľmi dobre a férovo nastavení. Od začiatku sme to tak chceli mať. Treba ale počítať s tým, že v cene lístka je 20 percentná DPH, ktorú okolité krajiny takú nemajú. Verím tomu, že sa k nám dostanú aj študenti. Máme jednodňové aj trojdňové lístky, čo minulý rok nebolo.

Mark, otázka na teba, aká bola tvoja reakcia, keď si sa dozvedel, že vystúpiš na festivale LOVESTREAM?

Keby mi niekto predtým povedal, že budem hrať na LOVESTREAM, tak tomu absolútne neverím. Zobudil ma telefonát od Juniora z Funrádia, ktorý sa ma opýtal, že čo robím 20-teho augusta. Ja som sa pozrel do kalendára a hovorím mu, že nič. A on na to, že napíš si tam, že budeš predskokanom Imagine Dragons. Celé mi to došlo až potom, čo som zložil telefón. Začal som skákať, kričať, vrieskať od radosti. Najhoršie bolo na tom to, že som to nemohol nikomu oznámiť, lebo to ešte muselo ostať chvíľu v tajnosti. Je to ale dosť veľká zodpovednosť, chcem dať a dám do toho všetko.

image

Lovestream oznámil ďalšie tri veľké mená. V lete roztancujú festival Kamrad či skvelý Alvaro Soler

Daniela, ako sa komunikuje s takými veľkými hviezdami? Platí, že čím väčšie meno, tým bizarnejšie požiadavky?

Komunikácia je samozrejme veľmi náročná, veľmi prísna a striktná. Ale je to úplne logické, to sú hviezdy, ktoré sú viac ako pol roka na turné a precestujú celý svet, to znamená, že potrebujú mať svoje pohodlie. Paradoxne, my sme asi nezažili žiaden bizár. Sú požiadavky na výzdobu šatne, na olátkovanie šatne, špecifické jedlá a nápoje. Náš tím, ktorý to zabezpečuje, sa celkom zapotí, nie všetko sa dá totiž zohnať u nás na Slovensku. Požiadavky interpretov sú v našom svete pre nás taká biblia. Imagine Dragons napríklad nemajú žiadne špecifické požiadavky, nič, čo by nás prekvapilo. Aj takéto svetové hviezdy vedia byť veľmi normálni a bežní ľudia. Najdôležitejšia je ich bezpečnosť a ich komfort.

image

Prvý ročník festivalu Lovestream.

Jaroslav Novák/Tasr

Splnila minuloročná návštevnosť prvého ročníka festivalu vaše očakávania?

Minulý rok to bolo do 60-tisíc ľudí za tri dni trvania festivalu. Tento rok očakávame návštevnosť okolo 80-tisíc. To je aj dôvod prečo sme sa presunuli z toho pôvodného miesta. Tento rok si ideme naozaj plniť ten sen, konečne to bude taký pravý festival, keďže minulý ročník to bolo na štadióne také skôr koncertné. Na Vajnorskom letisku nebudú chýbať atrakcie, stanové mestečko, všetko, čo k festivalu patrí. Bude viac stageov, viac ľudí, bohatší program. Tešíme sa na to.

Minulý rok bol termín festivalu v júni, tento rok sa koná v auguste. Prečo tá zmena?

Kvôli Imagine Dragons. Bol to náš sen ich sem dostať. Nechceme sa fixovať na termín, radšej sa prispôsobíme menu, ktoré chceme dostať na Slovensko. Treba si uvedomiť, že Slovensko je taká malá čierne dierka na tejto hudobnej svetovej mape a veľké mená nás doteraz obchádzali. My potrebujeme urobiť všetko pre to, aby sme sem tie kapely dostali. Preto aj tá zmena termínu.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 00:00