Leonardo DiCaprioTASR/AP/Victoria Will/Invision
StoryEditor

Eko-pokrytec DiCaprio. Za dva týždne nalietal 20-tisíc kilometrov kvôli párty, potom prišiel na podujatie zelenej módy

Miroslav Kamody12.03.2023., 10:00h

Jeden z najslávnejších ekoaktivistov je zároveň milovníkom súkromných lietadiel. A to je kombinácia, ktorá príliš nejde dokopy.

Lajkuj Brainee.sk na

Leonardo DiCaprio je svetu známy ako vynikajúci herec a v neposlednom rade aj ako jeden z najvýznamnejších svetových ekoaktivistov. Ako však informuje portál Daily Mail, Leo sa opäť ukázal ako veľký eko-pokrytec.

Na podujatie zelenej módy Green Carpet Fashion Awards v Los Angeles prišiel po tom, čo v priebehu dvoch týždňov nalietal takmer 20-tisíc kilometrov popri tom, ako si po svete užíval s viacerými modelkami.

image

Plytvanie dosiahlo nový extrém. Ovocie a zelenina s chybičkami krásy sa vyhadzuje, aj keď by ho ľudia chceli

Kritizovaný už v minulosti

Slávny ekoaktivista sa pritom už v minulosti stal terčom kritiky za používanie súkromných lietadiel vytvárajúcich enormné množstvo emisií. V roku 2016 bol napríklad zosmiešňovaný za to, že súkromným lietadlom preletel takmer 13-tisíc kilometrov, aby si v New Yorku mohol prevziať ocenenie za svoj ekologický aktivizmus.

Tentokrát to nebolo inak. Kým sa dostal na podujatie oslavujúce osobnosti módy a zábavy, ktoré boli pozitívnymi silami pri podpore kultúrnych zmien, ho totiž videli v rôznych európskych mestách.

Londýn, Miláno, Paríž

19. februára odletel z Los Angeles do Londýna, kde usporiadal párty pred odovzdávaním cien BAFTA. Nasledujúci večer sa objavil na BAFTA afterpárty, ktorú sponzoroval British Vogue a Tiffany & Co. Medzitým sa mal stretnúť napríklad s moderátorkou Mayou Jamou či modelkou Josie Redmond

15. februára však už bol Leo v Miláne, kam sa, neprekvapivo, prepravil súkromným lietadlom. Užíval si noc s priateľmi, no neskôr sa v meste stretol aj s bývalou priateľkou Gigi Hadid. Po viacerých návštevách nočných klubov sa vybral ďalej.

image

Rozlúč sa s lacnými letenkami. Letecké spoločnosti musia byť ekologické a zaplatíme to my všetci

Konkrétne letecky do Paríža, kde v tom čase štartoval týždeň módy. V hlavnom meste Francúzska mal usporiadať svoju vlastnú oslavu plnú celebrít. 9. marca ho videli v Paríži naposledy - v tento deň sa opäť súkromným letom presunul späť do Los Angeles.

Dvojaký štandard

Daily Mail pripomína, že životný štýl hollywoodskej hviezdy odhaľuje dvojaký štandard v otázke klimatických zmien. DiCaprio sa môže pochváliť množstvom domov, nehovoriac o letoch súkromným lietadlom.

image

Súkromný tryskáč

Unsplash/Yuri G.

V roku 2021 sa zdalo, že herec chce urobiť po vlne kontroverzií nápravu. Do Glasgowa na ekologický summit COP26 totiž odcestoval komerčným letom. Aktuálne výlety po Európe však ukazujú, že mu to dlho nevydržalo.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/klimaticka-zmena, menuAlias = klimaticka-zmena, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 05:05