Kráľovský pár z Holandska navštívil Tichú a Kôprovú dolinu.Instagram/zuzana_caputova/
StoryEditor

Holandský kráľ chcel počas návštevy Slovenska piť z tatranského potoka. Zastavil ho až náš ekoaktivista

mor10.03.2023., 12:00h

Holadský kráľovský pár na Slovensku nezostal len v Bratislave. Kráľa Alexandra s manželkou Máximou zavialo aj k nášmu národnému pokladu - do tatranskej prírody.

Lajkuj Brainee.sk na

Tip na horskú túru dal kráľovskému páru náš ekoaktivista Erik Baláž po tom, čo sa ho holandská ambasáda spýtala, čo kráľovi treba ukázať. „Povedal som, že rieku Belá a Tichú dolinu. Čo iné...,“ napísal ekológ na svojom Facebooku.

A kráľovský pár predsa len prišiel aj v sprievode s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a jej partnerom. V upršanom počasí vyčnieval len Erik Baláž, ktorý mokol bez dáždnika, aby vzácnej návšteve ukázal obrázky. 

Nebolo to však len o pekných výhľadoch a čistom vzduchu; Alexander s Máximou si vypočuli aj krátku prednášku o tom, prečo sú hory také dôležité - najmä, čo sa vody týka. „Veľa tam prší a málo sa odparí, preto tam pramenia rieky.“ Ekoaktivista im rozprával aj príbeh, ktorý stál za ochranou Tichej a Kôprovej doliny.

Kráľa zaujala aj informácia o čistote tamojších vôd, z rieky Belá sa chcel dokonca aj napiť. Erik Baláž to však zamietol. „Odmietol prijať zodpovednosť, tak z toho zišlo.“ Pravidlá v Tatrách hold platia pre všetkých - či si turista alebo kráľ. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 09:57