Teploty sa vyšplhajú až na 27 °C.Freepik/
StoryEditor

Opráš tričká s krátkym rukávom, na Slovensko mieri vlna letného počasia. Kedy ju môžeš očakávať?

Viktória Revajová05.04.2024., 12:00h

Čaká nás výrazná zmena počasia. Mierne ochladenie z posledných dní už čoskoro vystrieda letné počasie. Teploty sa vyšplhajú až na 27 °C.

Lajkuj Brainee.sk na

Po prvej vlne letného počasia, ktorú sme zažili počas Veľkej noci na naše územie mieri ďalšia. Informuje o tom portál iMeteo. Na území Slovenska sa už začína otepľovať a v nasledujúcich dňoch ortuť teplomerov bude stúpať ešte viac.

Ako píše iMeteo, do konca pracovného týždňa ešte budú prevládať jarné teploty. Sprevádzať ich môžu aj slabšie zrážky. Vyskytnúť sa môže aj zvýšená oblačnosť. Víkendové počasie by sa už však malo niesť v znamení leta. 

image

Cítiš vo vzduchu, že bude pršať? Vedci zistili, že niektorí ľudia majú schopnosť vycítiť blížiaci sa dážď

Prudké oteplenie

Počas víkendu môžeme očakávať slnečné a teplé počasie, ideálne na výlet do prírody. Teploty by mali stúpnuť na 25 °C, predpovedá iMeteo. V nedeľu by už mali prekročiť hranicu letného dňa a na juhu krajiny sa môžu vyšplhať až na 27°C. 

Trend bude pokračovať

Teploty by nemali klesnúť ani s príchodom nového pracovného týždňa. Vyšplhať sa môžu až nad hranicu 25 °C. V pondelok tak bude ešte slnečno. 

image

Aké bude počasie toto leto? Poznáme prvú predpoveď, vedci na ňu použili neobvyklú metódu

Ochladenie by malo nastať až v utorok, kedy Slovensko zasiahne ďalší studený front. Ten sa postupne presunie nad naše územie cez západnú Európu a prinesie viaceré búrky a dážď.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 23:14