Na Slovensku sa čoskoro oteplíTasr/daniel Stehlík/Tasr
StoryEditor

Dáždnik zatiaľ neodkladaj. Cez víkend príde zmena, takéto počasie nás čaká najbližšie dni

Viktória Revajová15.03.2024., 10:30h

Teplé dni, ktoré avizovali príchod jari, vystriedal na väčšine územia Slovenska dážď. To by sa ale malo čoskoro zmeniť. Otepliť sa má až na 20°C.

Lajkuj Brainee.sk na

Upršané počasie čoskoro znovu vystriedajú príjemné jarné teploty. Ako informuje portál iMeteo, teploty by sa mohli najbližšie dni vyšplhať nad hranicu 15°C. Neskôr môžu dosiahnuť úroveň až 20°C.

Aktuálne chladné počasie na území Slovenska spôsobujú početné tlakové níže, ktoré zasiahli Európu. V najbližšie dni by ju však mala vystriedať tlaková výš, ktorá pozitívne ovplyvní aj počasie na Slovensku, píše portál. V piatok sa môžu teploty vyšplhať na 16°C.

image

Tu by ani dáždnik nepomohol. Vedci objavili dôkaz, že na našej planéte dva milióny rokov nonstop pršalo

Víkend bude opäť upršaný

V sobotu by mal počasie na Slovensku ovplyvniť prechod studeného frontu. Slnečné dni teda veľmi rýchlo vystriedajú dažde. Prehánky a občasný dážď sa vyskytnú na viacerých miestach Slovenska a objaviť sa môžu aj búrky, píše portál.

image

Cez víkend sa môžu objaviť aj búrky.

Unsplash/

V nedeľu to opäť nebude ideálne. Nastať má aj mierne ochladenie, no teploty sa znížia len o pár stupňov. Dážď by mal čiastočne ustať, no nie nadlho. Nový pracovný týždeň odštartuje dážď, informuje iMeteo.

Dážď vystriedajú slnečné lúče

Od utorka by sa malo počasie postupne zlepšovať a teploty rásť. Vo štvrtok by sa dokonca mohli vyšplhať na príjemných 20°C a v piatok by mal tento trend pokračovať.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 01:55