CT vyšetrenieUnsplash/National Cancer Institute
StoryEditor

Lekári našli v mozgu 80-ročnej Rusky ihlu. Zrejme ju ako novorodenca chceli zabiť rodičia počas hladomoru

Miroslav Kamody09.10.2023., 10:00h

Najsmutnejšie na celom prípade je, že táto taktika, aj keď v tomto prípade nevyšla, bola svojho času bežná.

Lajkuj Brainee.sk na

Lekári sa nestačili čudovať. Počas CT vyšetrenia totiž 80-ročnej žene na ruskom ďalekom východe zistili, že má v mozgu zapichnutú približne dva a pol centimetrovú ihlu. Informuje o tom portál ScieneAlert na základe správy AFP.

image

Prežil tri dni v prevrátenej lodi, kým mu raky ohlodávali kožu. Teraz pracuje ako potápač

Odborníci sa domnievajú, že žena bola obeťou neúspešnej vraždy novorodenca, ktorú vykonali jej rodičia. Dodali, že žena sa nepokúsia vytiahnuť ihlu zo strachu, že by sa jej stav zhoršil. „Takéto prípady počas rokov hladomoru neboli nezvyčajné,” uviedlo miestne ministerstvo zdravotníctva v odľahlom ruskom regióne Sachalin.

Chceli ju zabiť hneď po narodení

Jej rodičia sa pravdepodobne rozhodli usmrtiť svoje dieťa počas druhej svetovej vojny, keďže s ihlou žila už „od narodenia“. Táto metóda sa často používala na zakrytie dôkazov o zločine. Počas vojny v Sovietskom zväze prevládal v krajine nedostatok potravín a veľa ľudí žilo v hroznej chudobe.

image

Mozog

Unsplash/Robina Weermeijer

„Ihla prenikla do jej ľavého temenného laloku, ale nemalo to zamýšľaný účinok - dievča prežilo,” uviedlo miestne ministerstvo zdravotníctva. Pacientka sa podľa jej slov nikdy nesťažovala na bolesti hlavy v dôsledku zranenia a nebola v žiadnom nebezpečenstve. „Jej stav monitoruje ošetrujúci lekár,” dodali úrady.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 12:46