Ilustračná fotkaFlickr/bryden Giving/
StoryEditor

Umelkyňa vytvorila záhradu plnú afrodiziackých rastlín. Môžeš ju mať doma aj ty

Michal Čiernik05.07.2023., 09:00h

Práca z domu a letné horúčavy vyvolali prudký nárast sexu v prírode. Pri tejto príležitosti vytvorila francúzska umelkyňa Sophie Knittel erotickú záhradu Aphrodite‘s Garden. Inšpirovať sa afrodiziakálnymi rastlinami, ktoré použila sa môžeš aj ty doma.

Lajkuj Brainee.sk na

Nedávna štatistika ukázala, že nová revolúcia v práci z domu a neštandardne vysoké teploty vyvolávajú prudký nárast sexu v prírode. Podľa nej mali napríklad štyria z desiatich Britov sex na svojej záhrade.

Možno aj to inšpirovalo Francúzku Sophie Knittel, aby na záhradnom festivale RHS Hampton Court Palace vytvorila erotickú Afroditinu záhradu. Jej „zmyselná“ záhrada pomenovaná po gréckej bohyni lásky, krásy, rozkoše a plodnosti, je plná zvodných vôní a symbolov sexuality. Podľa autorky je kombinácia rastlín použitá v záhone ideálnym miestom na milovanie v lone prírody.

Môžeš sa inšpirovať aj ty 

Záhon sa pýši desiatkami rastlín, o ktorých sa hovorí, že majú prirodzené afrodiziakálne vlastnosti, niektoré z nich dokonca aj vedecky dokázané. Patria medzi ne figovníky a granátové jablká, kríky myrty, levanduľa, jazmín, ópiové maky, kocúrnik obyčajný, agáve či Artemisia absinthium. Odvážna umelkyňa tiež použila v záhrade rozdrvené ulity morských slimákov a ustríc namiesto štrku. „Všetky rastliny, ktoré sme použili, majú buď afrodiziakálne vlastnosti, alebo sú spojené s láskou, sexom a erotikou,“ prezradila Knittel.

Na záhrade spolupracovala s ďalšími tromi dizajnérkami - Lois Moxon-Holt, Julia Hill a Saskia Little. „Naším odkazom je, že záhrady nie sú len na zbieranie kvetov. Chceme, aby boli záhrady zmyselné a sexy,“ prezradila tvorkyňa.

image

Návštevníci omdlievajú z toxických výparov. Najjedovatejšia záhrada sveta je sprístupnená verejnosti

Ich hlavnou myšlienkou je inšpirovať „inšpirovať návštevníkov, aby premenili svoju vlastnú záhradu na odľahlé, romantické útočisko ďaleko od zvedavých očí,“ prezradila dizajnérka a fotografka Sophie Knittel. „Na sexe nie je nič tabu a dúfame, že táto krásna záhrada pomôže ľuďom hovoriť o sexe veľmi pozitívnym spôsobom,“ dodala na záver. Ak by si chcel záhradu vidieť na vlastné oči, výstava sa koná od 4. do 9. júla v mestečku Maidstone, 60 kilometrov juhovýchodne od Londýna. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 02:39