Pexels.com/Meruyert Gonullu
StoryEditor

Ženám sa spí lepšie vedľa psa, tvrdí štúdia. Tu je dôvod, prečo by si mala vymeniť partnera za chlpáča

pc06.09.2021., 12:00h
Zatiaľ čo niektorí ľudia sú zásadne proti tomu, aby sa pes vyvaľoval v ich v posteli, iní si už bez jeho prítomnosti nevedia predstaviť život.
Lajkuj Brainee.sk na

Ak sa neustále budíš vedľa svojho partnera a ráno vstávaš nevyspatá, máme pre teba jednoduchú alternatívu. Štúdia, ktorú viedla Christy L. Hoffman, profesorka zaoberajúca sa správaním zvierat na Canisius College v New Yorku, priniesla prekvapivé výsledky, informuje portál Ladbible

Namiesto partnera pes 

Štúdia sa zamerala na 962 dospelých žien v USA. Výsledky hovoria jednoznačne – pokiaľ vedľa ženy spí v noci pes, dopraje si lepší odpočinok ako s partnerom. Sledovaná vzorka vďaka chlpáčovi taktiež pociťovala väčší pocit bezpečia či komfortu. 

Profesorka Hoffman je presvedčená o tom, že psy sa dokážu lepšie prispôsobiť spánku človeka, keďže nie je novinkou, že každý z partnerov chodí spať a vstáva v inom čase. Práve tieto rozdiely môžu narušiť pokojný a ničím nerušený spánok.

Tí, čo majú mačky, sa nepotešia​

Zaujímavosťou však je aj ďalšie zistenie. Mačky nedokážu poskytnúť ľuďom rovnaký pocit bezpečia ako psy, a zároveň narúšajú spánok žien rovnako, ako ich partneri.

Ak máš problémy so spánkom, nemal by si sa však spoliehať na psa. Profesorka Hoffman objasňuje, že zdieľanie postele s chlpáčom nemusí byť pre každého riešením, pretože kľúčovým slovom je vnímanie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 23:52