Desivé zrkadlo zlej kráľovnej je realitou.X/jorgeavikla/
StoryEditor

Desivá novinka na technologickom veľtrhu. Predstavili zrkadlo, ktoré ťa celého diagnostiku len z pohľadu na tvár

Michal Čiernik14.01.2024., 09:00h

Algoritmus, ktorý používa MagicMirror, dokáže z údajov o krvnom obehu zostaviť viac ako 100 zdravotných parametrov – vrátane rizika cukrovky, horúčky, duševného stresu a ďalších. 21,5-palcové zrkadlo to dokáže pomocou fotoaparátu, ktorý sleduje prietok krvi pod kožou tvojej tváre.

Lajkuj Brainee.sk na

Zrkadlo zrkadlo, povedz že mi, kto je najzdravší na tejto Zemi? Nové AI „zrkadlo“ , ktoré debutuje tento týždeň na výstave Consumer Electronics Show (CES) v Las Vegas, ti na túto otázku ľahko odpovie.

image

Od lietajúcich taxíkov, cez roboty až po termosku, čo ti nabije mobil. Toto priniesol jeden z najväčších elektronických veľtrhov

Produkt (v skutočnosti 21,5-palcový vertikálny tablet s namontovanou kamerou) sleduje viac ako 100 zdravotných parametrov skenovaním prietoku krvi pod povrchom tvojej tváre. Prístroj sľubuje, že odhalí príznaky všetkého od vysokého krvného tlaku, cez príznaky horúčky, depresiu, či riziko mozgovej príhody až po starnutie pokožky tváre, uvádza Daily Mail.

Špeciálny senzor

Srdcom nového zariadenia, Anura MagicMirror od NuraLogix, je výkonný vnútorný optický senzor, ktorý zhromažďuje údaje pre cloudový algoritmus na analýzu.

Senzor, patentovaná technológia transdermálneho optického zobrazovania (TOI) spoločnosti NuraLogix, využíva metódu, ktorá sa už používa v nemocniciach, technicky známu ako fotopletyzmografia. Ide o zaznamenávanie zmien v objeme krvi v malých „mikrovaskulárnych“ kapilárach tkaniva tváre.

Údaje o prietoku krvi sa potom odošlú na platformu „Affective Ai“ spoločnosti DeepAffex, ktorá „používa pokročilé algoritmy spracovania signálu a strojového učenia AI na výpočet viac ako 100 zdravotných parametrov,“ cituje spoločnosť Daily Mail.

Generálny riaditeľ NuraLogix Marzio Pozzuoli však na CES rýchlo vysvetlil pre Wired, že kamera MagicMirror nepoužíva žiadnu technológiu rozpoznávania tváre, len údaje o prietoku krvi.

Výrobca dúfa, že toto zariadenie pomôže ľuďom vopred upozorniť na „proaktívnu“ lekársku starostlivosť, ktorú potrebujú, a ponúkne zariadenie nielen pre domácnosti, ale aj pre kliniky, telocvične, školy, domovy dôchodcov a lekárne.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/veda, menuAlias = veda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 11:32