Britská spoločnosť prináša revolučnú metódu plateniaFlickr.com/Fade To Black/
StoryEditor

Konšpirátori mali aspoň raz pravdu. Čipy v ľudskom tele sa stávajú realitou, už nimi aj zaplatíš

Michal Čiernik14.07.2022., 16:00h

Kľúče, mobil, peňaženka. Základné veci, ktoré si pred odchodom z domu vždy skontroluješ. Dnešné moderné technológie ti umožňujú mať peňaženku, ale aj kľúče od elektronických zámkov v mobile. Spoločnosť Walletmor však zašla ešte ďalej.

Lajkuj Brainee.sk na

Britsko-poľský podnikateľ Wojtek Paprota tvrdí, že jeho spoločnosť predáva čipy bankových kariet, ktoré možno implantovať do ľudí. Poslaním spoločnosti je odstrániť objemné peňaženky a umožniť ľuďom platiť za veci mávnutím ruky. Na jednej strane budeš mať peniaze vždy pri, respektíve v seba, na druhej platenie v podnapitom stave pri bare len mávnutím ruky môže byť trochu nebezpečné.

Peňaženka zajtrajška

Webová stránka Walletmor uvádza, že implantáty stoja 199 eur a zahŕňajú proces pozostávajúci z troch krokov.

Pre začiatok si záujemcovia musia stiahnuť aplikáciu s názvom iCard – čo je digitálna peňaženka, ktorú možno prepojiť s čipom. Ďalej si zákazníci musia aktivovať svoj implantát prostredníctvom aplikácie a pridať peniaze na svoj účet. Posledným krokom je rezervácia termínu na inštaláciu implantátu na klinike lekárskej estetiky.

Implantát sa vstrekuje na vonkajšiu stranu ruky alebo do predlaktia, tesne nad zápästie. Neodporúča sa, aby si si implantát vpichovali na miesto, kde by si bežne nosil šperky alebo hodinky. „Injekcia implantátu Walletmor je relatívne jednoduchá, neodporúčame však vykonávať injekčný proces svojpomocne,“ upozorňujú na svojej stránke.

image

Muž chce vyzerať ako mimozemšťan. Teraz plánuje radikálnu zmenu penisu

Revolucionár alebo zlodej?

V utorok 12. júla ale MailOnline informoval, že Walletmor zavádza zákazníkov. Noviny uviedli, že Paprota „prepracoval“ čipy od spoločnosti MuchBetter, dodávateľa tretej strany spojeného s Mastercard. Obe spoločnosti údajne zakázali používanie čipov Walletmor po tom, čo sa dozvedeli o jej činoch, a zákazníkom v Spojenom kráľovstve boli údajne zrušené účty. Zákazníkom tak teraz zostali nadbytočné čipy implantované do ich kože a ich jedinou možnosťou je nechať si ich odstrániť.

Paprota pre LADbible povedal: „Sme si vedomí neočakávaných zmien v našej britskej ponuke, ku ktorým došlo po brexite. Aj keď sa tento problém osobne týka iba dvoch ľudí zo Spojeného kráľovstva, zameriavame sa na nájdenie funkčného riešenia.“

Implantáty v ľudskom tele nemusia byť až takou vzdialenou budúcnosťou. Muskov Neuralink má spájať ľudský mozog s elektronikou či dokonca pomôcť s obezitou. Na našom webe sme spomínali aj mozgové implantáty, ktoré liečia zrak, ale aj čipy, ktoré dokážu ľudský život ukončiť. Odsudzované sci-fi, ktorému pred pár rokmi verili len konšpirátori, sa preto pomaly môže stať realitou.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/veda, menuAlias = veda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 02:04