Pexels.com/Gantas Vaičiulėnas
StoryEditor

Orgazmus na požiadanie? Revolučný vynález Elona Muska to vraj zvládne

šev06.02.2022., 13:37h
Ľudským subjektom by ho mohli implantovať do konca tohto roka. Spôsobilo by úplnú revolúciu v ľudskej sexualite.
Lajkuj Brainee.sk na

Miliardár Elon Musk má dva veľmi ambiciózne ciele: založiť ľudskú stálu kolóniu na Marse a vytvoriť technológiu, ktorá spája ľudský mozog s umelou inteligenciou. Z dvoch Muskových futuristických snov má práve ten druhý väčší potenciál zmeniť ľudstvo.

Väčšina správ o Neuralinku, komunikačnom rozhraní medzi mozgom a počítačom, sa sústredila na jeho potenciál pomôcť ľuďom s ťažkou paralýzou tým, že im umožní ovládať robotické ruky a jedného dňa dokonca aj celé exoskelety. Táto technológia by však mohla zmeniť spôsob akým komunikuje, učíme sa a máme sex.

Elon Musk Elon Musk TASR/AP/Susan Walsh

​Profesor neurobiológie Andrew Hires pre Daily Star povedal: „Prvé použitie, ktoré si dokážeme predstaviť, je lepšia mentálna kontrola robotickej ruky pre niekoho, kto je paralyzovaný.“ Avšak viac ako jeden odborník skúmal myšlienku priamej stimulácie mozgových centier potešenia. To by ľuďom umožnilo dosiahnuť prijemné pocity bez drog alebo alkoholu.

Orgasmatron

V roku 2001 doktor Stuart Meloy navrhol systém na zvládanie bolesti. „Umiestňoval som elektródy a žena zrazu začala silno kričať,“ povedal. Keď sa jej opýtal, že čo sa deje, tak mu odpovedala: „Toto musíte naučiť môjho manžela.“ Náhodou žene privodil orgazmus, a preto jeho vynález dostal hravý názov The Orgasmatron.

žena pod dekou Unsplash.com/Dainis Graveris

​Táto technológia mohla viesť k radikálne novému pohľadu na tradičný vibrátor. Avšak podľa Meloya by potreboval viac ako šesť miliónov dolárov na testovanie, ktoré je potrebné na jeho uvedenie na trh. Bohužial tieto prostriedky nemal.

Liz Klinger, podnikateľka stojaca za inteligentným vibrátorom Lioness, hovorí, že získať podporu pre zariadenia zamerané hlavne na ženské sexuálne potešenie je stále ťažké. „V zdravotnej starostlivosti o ženskú sexualitu je stále veľa stigmy, zaujatosti a nedostatku zdrojov,“ dodala.

Orgazmus na požiadanie

Pre Elona Muska však peniaze nie sú problémom. Takže jeho Neuralink by mohol ľahko ponúknuť „orgazmus na požiadanie“, ktorý Meloyova technológia sľubovala.

Ben Barnes, expert na sexuálne technológie, píše, že pomocou Neuralinku by mohla byť stimulácia centier potešenia použitá na zvýšenie vzrušenia a orgazmickej sexuálnej odozvy. „Ak by čip mohol zaznamenať slastné reakcie inej osoby, potom by ten istý zážitok z potešenia mohol potenciálne prepojiť z ich partnerom. Tým by vedeli, ako prežíva ich partner sexuálne potešenie,“ dodal.

Elon Musk dúfa, že svoje čipy začne ľuďom implantovať v roku 2022, teda o dva roky neskôr ako pôvodne sľúbil.

V roku 2020 jeho spoločnosť ukázala, že systém funguje na priatku s menom Gertrúda. V apríli 2021 zverejnil Musk video, na ktorom opica používa Neuralink na hranie počítačovej hry tak, že len premýšľa o pohybe ruky.

Urobiť skok k ľudským subjektom len dva roky po prvom teste na živom zvierati je určite ambiciózne, ale Elon Musk nie je známy tým, že by bol príliš opatrný. „Neuralink funguje dobre u opíc a v skutočnosti robíme veľa testov a len potvrdzujeme, že je to veľmi bezpečné a spoľahlivé zariadenie, ktoré sa dá bezpečne odstrániť,“ povedal v decembri.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/inovacie, menuAlias = inovacie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 21:16