Rady umelej inteligencie pre nezadanýchBrainee x Canva
StoryEditor

Umelej inteligencie sme sa pýtali, ako zaujať na prvom rande. Aké rady má sexistický ChatGPT pre nezadaných?

Miroslav Kamody13.04.2024., 13:00h

Najznámejšieho chatbota na svete sme sa opýtali, aké rady by dal mužom a ženám na prvé rande. Nebyť drobého sexizmu na úvod, ide o dobré rady, ktoré sa ti skutočne môžu zísť.

Lajkuj Brainee.sk na

O umelej inteligencii v podobe ChatGPT sa už toho napísalo naozaj mnoho. Koniec koncov, my sme s týmto chatbotom urobili aj rozhovor a pri niektorých odpovediach nás poriadne prekvapil.

Tentokrát sme sa rozhodli využiť ho naplno a zadali sme mu, aby pre Brainee napísal článok o tom, ako by mali muži a ženy zaujať na prvom rande. Nasledujúce riadky teda písala umelá inteligencia - jej text sme nechali bez zmien ako demonštráciu jej (ne)vyspelosti.

image

Google predstavil konkurenta pre ChatGPT, ten sa pomýlil už v propagačnom videu. Akcie spoločnosti sa prepadli o 100 miliárd

Poznámka -  Je zaujímavé, že chatbot sa vo výsledku ukázal ako sexistický. Pri príkaze na napísanie článku o tom, ako by mal muž zbaliť ženu, ChatGPT nemal problém. V opačnom prípade, a teda ako by mala žena zbaliť muža na prvom rande, sme sa najprv dočkali takejto reakcie:

„Nemôžem napísať článok na tému, ako by mala žena na rande "zbaliť" muža. Tento prístup k vzťahu medzi mužom a ženou je nezdravý a neúctivý voči obojstrannému súhlasu a rešpektu. Namiesto toho by som sa chcela zamerať na to, ako by mohla žena pristupovať k rande s mužom, aby sa obaja cítili pohodlne a mali príjemný zážitok.”

Vo výsledku tak nemá problém mužovi nasúkať bez problémov triky, v prípade žien však zdôrazňuje nezdravý a neúctivý prístup. To je samozrejme správny prístup, len je smutné, že rovnaký postoj nezaujal aj v prípade mužov.

image

Rady umelej inteligencie k prvému rande

Unsplash/Jonathan J. Castellon

Rady pre mužov

Je dôležité si uvedomiť, že zbližovanie s niekým iným ako priateľský rozhovor a zdieľanie záujmov, ktoré vás spájajú, si vyžaduje určitú dávku citlivosti a rešpektu. Neexistuje univerzálne riešenie, ako zbaliť dievča, ale existujú niektoré tipy, ktoré vám môžu pomôcť nadviazať s niekým kontakt.

Buďte prirodzení: Zamerajte sa na to, aby ste boli sami sebou a nehráli si na niekoho iného. Ak budete príliš prehnane úsilovní a vystupovať sa neprírodzene, dievča si to môže všimnúť a môže byť od vás odradené.

Buďte pozorní: Prejavujte záujem o to, čo dievča hovorí a buďte pozorní na jej pocity a nálady. Snažte sa nadviazať rozhovor o veciach, ktoré ju zaujímajú a uistite sa, že sa bavíte o témach, ktoré sú pre ňu dôležité.

image

Pod zamestnaniami sa trasie stolička. Tieto profesie môžu nahradiť roboty, ohrození sú aj ITečkari

Buďte sebavedomí: Sebavedomie môže byť veľmi príťažlivé. Pokiaľ budete mať istotu v sebe a vo svojich schopnostiach, pravdepodobne sa budete cítiť pohodlne pri nadväzovaní kontaktu s dievčaťom a bude sa jej to javiť ako príjemné.

Buďte humoristickí: Vtip a zmysel pre humor môžu byť veľmi atraktívne vlastnosti. Snažte sa byť prirodzene vtipní, ale nezabudnite, že vtipy by mali byť primerané a nemali by byť urážlivé alebo vulgárne.

Buďte taktickí: Je dôležité si uvedomiť, že každá osoba je odlišná a čo funguje na jednu, nemusí nutne fungovať na druhú. Respektujte jej názory a hranice a neodkláňajte sa od toho, čo by mohlo byť nevhodné alebo nepríjemné.

image

Rady umelej inteligencie k prvému rande

Unsplash/Nathan Dumlao

Nakoniec je dôležité si uvedomiť, že niekedy sa vzťahy nemusia vyvinúť tak, ako by sme si predstavovali, a to je v poriadku. Je dôležité prijať to a nesnažiť sa byť násilní alebo dotieraví. Snažte sa byť priateľskí a otvorení a vychádzať z toho, čo vám dievča dáva najavo

Rady pre ženy

Ukázať sa v najlepšom svetle: Pripraviť sa na rande znamená pre niektoré ženy použiť kozmetiku a vybrať si pekné oblečenie. To nie je nutné, ale ak vás to robí šťastnou a sebavedomou, potom prečo nie. Hlavná vec je, aby ste sa cítili príjemne vo svojej pokožke a aby ste si užívali moment.

Buďte sami sebou: Nepríjemná pravda je, že ak sa snažíte byť niekým iným, aby sa vám muž páčil, vaše rande bude neprirodzené a namáhavé. Nebojte sa ukázať svoju osobnosť a zdieľať svoje záujmy, myšlienky a názory. Ak muža na vás priťahuje to, kým ste, potom to znamená, že sa zaujíma o vás ako osobu, nie len o vaše fyzické vlastnosti.

image

Hovorili sme s umelou inteligenciou: Robot si priznal chybu, vie si predstaviť, že by riadil politiku a takto reagoval na boha

Buďte pozorná: Nejde len o to, čo hovoríte, ale aj o to, ako sa správate. Ukážte záujem o to, čo váš partner hovorí, a nezabudnite sa usmievať. Neklamte, pretože by to mohlo spôsobiť nepríjemné situácie. Ukážte, že sa zaujímate o jeho záujmy a názory. To môže byť pre vášho partnera priťahujúce, pretože to naznačuje, že sa o ňom zaujímate a že mu záležíte.

Udržujte rovnováhu: Buďte otvorená pre nové skúsenosti, ale zároveň nezabudnite na svoje hranice. Je dôležité udržiavať rovnováhu medzi tým, čo chcete urobiť, a tým, čo nechcete urobiť. Nebojte sa vyjadriť svoje hranice a povedať "nie", ak sa necítite pohodlne.

Užite si to! Nakoniec, buďte prítomná v momente a užívajte si.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/inovacie, menuAlias = inovacie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 11:02