Ešte pred modelom od Mety tu boli Snapchat Spectacles. V roku 2016 išlo o úplne prevratný nápad, ktorý však trochu predbehol dobu.Snapchat/
StoryEditor

FOTO Nahradia raz mobily? Svet smart okuliarov je skutočne rozmanitý, stačí si len vybrať

iDnes.czOndřej Martinů19.07.2024., 12:00h

Raz ich možno budeme nosiť všetci. Okuliare so zabudovanými technológiami sa stávajú stále populárnejšími.

Lajkuj Brainee.sk na

Smart okuliare sú pomerne široký pojem, ktorý v tejto chvíli nemá úplne jasnú formu. Každý si totiž vykladá takú vec po svojom a podľa toho aj láka konkrétnych zákazníkov. Vieš, aké typy sú aktuálne na trhu a čo od nich čakať?

image

Počul si už o smart prsteňoch? Najnovšie si budeš môcť zaobstarať aj jeden od Samsungu

Tieto technologické okuliare majú celý rad použití. Môžu slúžiť napríklad ako nástroj na jednoduchšie robenie videí a fotiek, ale aj na zobrazenie virtuálneho displeja, na interakciu so šikovnými asistentmi alebo počúvanie hudby. Vždy je každopádne nutné dopredu vedieť, čo od okuliarov chceš a aké sú tvoje možnosti.

Ray-Ban Meta

Jedným z najznámejších modelov je Ray-Ban Meta, teda smart okuliare od spoločnosti, ktorá prevádzkuje sociálnu sieť Facebook, a známe značky klasických okuliarov. Tento model má integrované kamery na záznam videa a fotiek, šikovného asistenta aj reproduktor pre počúvanie hudby.

Okrem toho je možné s okuliarmi aj vytáčať hlasové hovory a cez hlasové ovládanie písať textové správy. Okuliare sa na Slovensku oficiálne nepredávajú, v zahraničí ich ale zoženieš za 300 až 400 eur. Ďalšie zaujímavé technológiami nabité okuliare nájdeš v našej galérii.

Portál Idnes.cz patrí do vydavateľstva Mafra, pod ktoré spadá aj Brainee.sk

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
08. september 2024 02:25