Počul si už o chytrých prsteňoch?Samsung/
StoryEditor

Počul si už o smart prsteňoch? Najnovšie si budeš môcť zaobstarať aj jeden od Samsungu

Ondřej MartinůiDnes.cz18.01.2024., 12:00h

Relatívne nová kategória smart prsteňov čoskoro privíta prvého zástupcu od mainstreamovej značky. Svoj model na akcii Unpacked v San Jose po boku nových smartfónov odhalil výrobca Samsung.

Lajkuj Brainee.sk na

Inteligentné prstene sú na vzostupe. Ešte nedávno boli okrajovým artiklom pre technologických maniakov, ale v poslednom roku sme si všimli, že ich nosí čoraz viac ľudí. Trh s týmito zariadeniami stále ovládajú najmä značky, ktoré si na inteligentných prsteňoch vybudovali celú svoju povesť, najznámejšie sú Oura alebo Ultrahuman. Posledný veľtrh CES v Las Vegas naznačil, že sa na trhu objavia aj modely iných značiek, konkrétne RingComm alebo Amazfit.

image

Od lietajúcich taxíkov, cez roboty až po termosku, čo ti nabije mobil. Toto priniesol jeden z najväčších elektronických veľtrhov

Na vstup skutočnej "ťažkej váhy" do tohto segmentu sa však stále čakalo. Až do teraz. Samsung totiž predstavil na podujatí Unpacked svoj vlastný inteligentný doplnok, spolu s novým radom smartfónov S24. Práve do neho fanúšikovia týchto nových inteligentných zariadení vkladali spolu s Apple veľké nádeje. Kórejský výrobca bol však rýchlejší.

Nadšenie však musíme hneď trochu krotiť, pretože okrem krátkeho a zrejme graficky spracovaného videa Samsung prezradil len názov tejto novinky: Samsung Galaxy Ring. Žiadne ďalšie informácie zatiaľ nemáme. Nepoznáme výbavu, funkcie, výdrž, dostupnosť, cenu ani to, či Samsung bude chcieť po vzore konkurenčného Oura mesačné predplatné. Zatiaľ skrátka vieme len to, že takáto vec existuje a pripravuje sa.

Zároveň je však celkom jasné, že ak Samsung niečo také avizuje, pravdepodobne nebude trvať dlho, kým odhalí niečo viac. Optimisti sa môžu tešiť na tradičnú letnú akciu s ohybnými modelmi, popri ktorej by mohol výrobca aspoň naznačiť viac informácií.

Portál iDnes.cz sa spýtal aj priamo spoločnosti Samsung, čo by mohla o prsteni prezradiť. „Samsung rozširuje svoje portfólio nositeľných zariadení. Už čoskoro odhalíme našu novinku v podobe prsteňa Galaxy Ring. Vďaka špičkovej technológii snímačov a pohodlnému dizajnu, ktorý je určený na nosenie 24 hodín denne, Galaxy Ring zjednoduší každodennú pohodu a ponúkne ešte viac spôsobov, ako porozumieť sám sebe. O ďalšie informácie sa podelíme hneď, ako budú k dispozícii,“ prezradila spoločnosť.

Čo dokáže inteligentný prsteň?

Je to vec, ktorá ťa vôbec nebude rozptyľovať. Zatiaľ čo inteligentný náramok alebo hodinky stále primárne slúžia na aspoň minimálnu interakciu (ukazovateľ času, čítanie notifikácií, prepínanie hudby v mobile), šikovný prsteň jednoducho len nasadíš a môžeš naň počas výdrže batérie vlastne zabudnúť. Interakcia prebieha iba prostredníctvom smartfónu, kde môžeš kontrolovať zhromaždené dáta.

image

Samotné funkcie prsteňa sú teoreticky rovnaké, ako pri inteligentných náramkoch.

Ultrahuman/

Samotné funkcie prsteňa sú teoreticky rovnaké, ako pri inteligentných náramkoch. Chytré prstene sú väčšinou vybavené rovnakými (hoci samozrejme kompaktnejšími) senzormi na meranie srdcového tepu, okysličenia krvi, kvality spánku alebo aj napríklad teploty tela. Okrem toho potom existujú aj modely s NFC štítkami, ktorými môžeš v obchode nahradiť platobnú kartu.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 20:44