Honor spustil novú funkciu s umelou inteligenciou.Youtube/Honor/
StoryEditor

Honor predstavil novú funkciu. Umožní ovládať smartfóny iba prostredníctvom pohľadu

Michal Čiernik06.03.2024., 10:30h

Vieš si predstaviť ovládať svoj mobil len pomocou očí? Popredná spoločnosť na výrobu inteligentných zariadení predstavila novú funkcia AI eye-tracking, vďaka ktorej to môže byť realitou.

Lajkuj Brainee.sk na

Nová funkcia AI eye-tracking, ktorú predstavil čínsky technologický gigant Honor, dokáže presne zistiť, kam sa na obrazovke pozeráš. Spoločnosť odhalila, že technológia s názvom „Magic Capsule“ bude dostupná už „čoskoro“ na novej verzii jej smartfónu Magic 6 Pro. 

Technológia sledovania očí funguje tak, že monitoruje, kam sa používateľ pozerá cez kameru zariadenia, uvádza Daily Mail. 

Budúcnosť mobilov

Už niekoľko rokov sa používa v odvetviach, ako je prieskum trhu a reklama, aby pomohol presne zistiť, ako čo najlepšie zaujať používateľov. Doteraz však existovali veľké prekážky pri jeho používaní mimo kontrolovaných prostredí, najmä zložitosť potrebnej AI.

image

IPhone prežil pád z 5-tisíc metrovej výšky. Vyletel z poškodeného boeingu, bol plne funkčný a bez škrabancov

Honor však hovorí, že nová technológia Magic Capsule dokáže nielen monitorovať pohľad používateľa, ale aj „identifikovať zámer“.

Používatelia si najprv musia nakalibrovať svoj pohľad, podobne ako nastavenie odtlačku prsta, pohľadom na rôzne body na obrazovke.

Po nastavení dokáže AI zistiť, kam sa osoba pozerá, vo vzdialenosti od 20 do 50 centimetrov. Aby používateľ ukázal „zámer“, musí sa na miesto pozerať 1,8 sekundy.

V ukážke počas Mobile World Congress v Barcelone spoločnosť ukázala, ako môžu používatelia zdvihnúť alebo odmietnuť hovor, otvárať textové správy alebo vypnúť časovač rýchlym pohľadom na obrazovku.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 07:44