LG OLED TLG
StoryEditor

Toto je vôbec prvý bezdrôtový priehľadný OLED televízor na svete. Revolučná novinka ľuďom vyrazila dych

Miroslav Kamody09.01.2024., 15:30h

LG ukázalo, že vie, ako na podujatí CES 2024 strhnúť pozornosť. Ich nový televízor sa stal okamžite hitom sociálnych sietí.

Lajkuj Brainee.sk na

Spoločnosť LG predstavila na podujatí CES (Consumer Electronics Show) v Las Vegas technologickú novinku, ktorou poriadne prekvapila návštevníkov. Aj keď výrobca pravidelne predstavuje nové televízory, tentokrát priniesla lahôdku, ktorá môže zmeniť celé domáce sledovanie, píše portál Engadget.

image

LG OLED T

LG

Jedinečný kúsok

Ide o televízor OLED T, pričom LG tvrdí, že je to ich vôbec prvý bezdrôtový transparentný OLED televízor s rozlíšením 4K a technológiou bezdrôtového prenosu zvuku a videa. Jednotka má tiež kontrastnú obrazovku, ktorá sa zroluje do boxu na jej základni. Tú môžeš zdvihnúť alebo spustiť jednoduchým stlačením tlačidla.

image

Vedci vyvinuli prvú helmu na čítanie myšlienok, premieňa mozgové vlny na slová

OLED T je poháňaný novým procesorom LG Alpha 11 AI so štvornásobným výkonom oproti čipu predchádzajúcej generácie. Extra výkon ponúka o 70 percent vyšší grafický výkon a o 30 percent vyššiu rýchlosť spracovania. Model OLED T spolupracuje so Zero Connect Boxom, ktorý debutoval na minuloročnom modeli M3 OLED.

Zariadenia pripájaš k boxu, nie televízoru

Ten bezdrôtovo odosiela video a zvuk do televízora. Všetky svoje streamovacie zariadenia a herné konzoly tak pripojíš práve k tomuto boxu a nie k televízoru. V základni OLED T sú ešte umiestnené reproduktory, ako aj niektoré ďalšie komponenty.

image

LG OLED T

LG

Nechýba ani podsvietenie, ale môžeš si zapnúť aj úplne transparentný vzhľad. LG do spodnej časti umiestnila takzvaný T-Bar - v spodnej časti teda prináša chyrónovú zmes správ, počasia, názvov skladieb a ďalších, zatiaľ čo zvyšok obrazovky zostáva čistý. Spoločnosť nateraz nepotvrdila, koľko bude model stáť, do predaja by však mal ísť ešte v tomto roku.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 04:34