Americký youtuber zostrojil najväčší funkčný iPhone.Matthew Beem/Youtube
StoryEditor

Vyrobil najväčší funkčný iPhone na svete. Dokážeš si na ňom urobiť selfie, aj spustiť bežné aplikácie

Lukáš HroniDnes.cz16.07.2023., 12:00h

Model 14 plus je doposiaľ najväčším iPhonom, ktorý Apple kedy vyrobil. To ale neznamená, že je tým vôbec najväčším. O taký sa totiž teraz postaral americký youtuber Matthew Beem.

Lajkuj Brainee.sk na

Beem v jednom zo svojich najnovších videí poodhalil zákulisie vzniku netradičného iPhonu vrátane vyrezania zadnej časti či výrobu bokov, odliatia rohových častí kvôli dosiahnutiu zhodného zaoblenia vo všetkých krajoch. Najskôr ale bolo nutné vyriešiť „darcu“ obrazovky, píše sa na portáli iDnes.

Dokážeš sa na ňom odfotiť

Za týmto účelom ponúkol najväčší televízor, ktorý bol dostupný v sieti maloobchodného predajcu spotrebnej elektroniky Best Buy, teda 83‘‘LG OLED evo G3. Jeho obrazovka, samozrejme, nedisponuje dotykovou vrstvou, tú v prípade obrovského iPhone suplujú lasery umiestnené po jeho obvode. Srdcom obrovského telefónu je potom Apple Mac mini, ku ktorému je televízor pripojený a v ktorom beží virtuálny Android s launcherom imitujúcim čo najvierohodnejší systém iOS. Počítač Apple spúšťa bežné aplikácie, na ktoré sú užívatelia iPhonu zvyknutí. iPhonu v nadživotnej veľkosti nechýba dokonca ani predná kamera, s ktorou sa je možné nielen sa vyfotiť, ale aj používať aplikáciu FaceTime, nechýbajú taktiež funkčné bočné tlačidlá vrátane prepínača tichého režimu. 

Po otestovaní funkčnosti obrovského telefónu vrátane jeho schopnosti spúšťať aplikácie tretích strán vzal Beem so svojim tímom iPhone do New Yorku. Ešte predtým ale vykonal finálnu úpravu: na zadnú časť umiestnil posledný detail v podobe obrovského vylešteného loga Apple. 

Mesto New York si nevybral náhodou. Je tu totiž istá symbolika. Nielen, že ide o najväčšie americké mesto, ale nachádza sa tu jeden z najikonickejších Apple Stores – obrovská sklenená kocka na Piatej Avenue. A navyše, New York sa prezýva aj ako Veľké jablko.

Návšteva New Yorku

S takmer 2,5 metrov vysokým a takmer 220 kilogramov ťažkým iPhonom zavítali nielen na ikonické miesta vrátane Times Square, ale použili ho aj pri platení za nákup či k objednaniu hotela. Nie vždy sa to ale obišlo bez drobných komplikácií daných jeho monštruóznymi rozmermi. Napríklad v metre musel byť obrovský telefón prevážaný na boku, a to navyše na plošine pri dverách, čiže zaberal takmer celú šírku. Zlatým klincom Beemovej newyorskej misie bola návšteva známeho technologického recenzenta, youtubera Marquesa Brownleeho. 

Beem a jeho tím svojím počinom prekonali doterajšieho držiteľa titulu najväčšieho funkčného iPhonu na svete. Držal ho takmer 183 centimetrov vysoký a 136 kilogramov vážiaci prerostlý iPhone 12. Ďalší známy americký youtuber ZHC známy svojimi výtvarnými úpravami prakticky čohokoľvek, čo sa vyskytne, strávil v roku 2020 jeho úpravou 20 hodín. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/mobily, menuAlias = mobily, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 18:23