Pár dní pred smrťou si zorganizovala vlastný rozlúčkový živý pohreb.Youtube/Ogs/
StoryEditor

Žene diagnostikovali rakovinu. Pár dní pred smrťou, ešte ako živá, si zorganizovala vlastný rozlúčkový pohreb

Michal Čiernik25.04.2024., 13:30h

Mladej Singapurčanke diagnostikovali v roku 2021 zriedkavú formu rakoviny vaječníkov. So svojou rodinou a priateľmi sa však chcela rozlúčiť po svojom, zorganizovala vlastnú párty, z ktorej vznikol krátky dokument.

Lajkuj Brainee.sk na

Pohreb je zvyčajne smutnou a melancholickou udalosťou, pri ktorej blízkym zostali už len spomienky na zosnulého.

29. ročná Michelle Ng zo Singapuru to však chcela zmeniť. Usporiadala svoj vlastný „živý pohreb“, aby mohla osláviť svoj život a poslednýkrát sa podeliť o svoju lásku so svojimi blízkymi skôr, než zomrie, píše Ladbible.

Video

Udalosť zachytila miestna mediálna spoločnsoť Our Grandfather Story (OGS) a zverejnila ju na svojom youtubovom kanáli, kde uvádzajú, že sú „oddaní odhaľovaniu prehliadaných príbehov v juhovýchodnej Ázii a dúfajú, že spoja a inšpirujú región prostredníctvom skutočných a úprimných príbehov.“

image

Zabudni na kvety či čokoládu. Najväčším darčekom pre romantikov 18. storočia bolo srdce zosnulého milenca

17-minútové video pokrývalo udalosť, ktorá sa konala v Singapure, so zábermi na rozhovor so samotnou Michelle. V ňom sa podelila o svoje myšlienky o procese umierania, ktorý nazvala „strašidelným“, ale samotnej smrti sa údajne nebojí.

Video je plné emotívnych stretnutí, príhovorov, listov na rozlúčku, ale aj jedla, smiechu a živej hudby v podaní Michellinho priateľa ako na bežnej párty. Postupne sa pri mikrofóne vystriedali ľudia z jej cirkvi, priatelia, jej brat a jej priateľ. Pri ich úprimných slovách Michelle potláčala slzy.

V jednom zo záberov prezradila, že necíti hnev zo svojho osudu. „Ale cítim sa trochu smutná, že nemôžem robiť veci ako všetci ostatní. Nemôžem behať. Nemôžem jazdiť na bicykli. Nemôžem mať rodinu so svojím snúbencom. Nemôžem sa starať o rodičov a priviesť ich na prázdniny,“ priznala Michelle.

Na záver sa všetkým poďakovala za to, že ju urobili šťastnou. „Vaša prítomnosť je veľmi, veľmi cenná. Som vďačná za každý jeden smiech, a za každý jeden úsmev,“ dodala. Desať dní po živom pohrebe Michelle v januári 2024 zomrela.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 13:32