Ilustračná fotka.Brainee/Canva/
StoryEditor

Žena „vstala z mŕtvych“ tesne pred vlastnou kremáciou. V pohrebnom aute otvorila oči

Michal Čiernik17.02.2024., 13:00h

Žena z Indie, o ktorej si mysleli, že je mŕtva, sa náhle prebudila na ceste do krematória.

Lajkuj Brainee.sk na

52-ročná Bujji Aamma sa 1. februára stala obeťou požiaru. Utrpela vážne zranenia, až polovicu jej tela tvorili popáleniny.

Aammu z indického mesta Berhampur previezli na ošetrenie do nemocnice MKCG Medical College and Hospital. Po prepustení do domáceho liečenia sa jej stav zhoršil. Rodina sa snažila zaplatiť Aamme ďalšiu liečbu, no o niekoľko dní neskôr ju údajne doma "našli mŕtvu".

image

Žena vstala z mŕtvych na vlastnom pohrebe. Zázrak alebo chyba lekárov? Pozostalí si moment nahrali na video

Po jej domnelej smrti jej manžel Sibaram Palo zariadil, aby ju v pohrebnom aute odviezli do krematória. „Mysleli sme si, že je mŕtva. Informovali sme susedov a známych a zabezpečili pohrebný voz, ktorý telo odvezie na miesto kremácie,“ povedal pre Times of India.

Otvorila oči

Na ceste do miestneho krematória v Bijipure však nastal zvrat. Jeden z miestnych obyvateľov, ktorý sprevádzal Aammu v pohrebnom aute si všimol, že otvorila oči. „Spočiatku sme boli vystrašení, pretože sme nikdy nevideli takýto incident, hoci sme počuli nejaké príbehy," prezradil svedok. Podľa tamojších pravidiel miestni obyvatelia nepotrebujú pri spopolnení predložiť úmrtný list.

Aamma však nie je jediná osoba, ktorá sa prebudila po tom, čo boli všetci presvedčení, že zomrela. Minulý rok bola 90-ročná Brazílčanka 25. novembra vyhlásená za mŕtvu, ale o niekoľko hodín neskôr ju našli dýchať vo vaku na mŕtvoly, píše Unilad.

„Keď pracovník krematória otvoril vak, zistil, že žena veľmi slabo dýchala,“ prezradil ošetrovateľka. Norma Silveira da Silva bola následne prevezená späť do nemocnice na ošetrenie, ale krátko nato tragicky zomrela. Nie je však známe, či čas, ktorý Norma strávila vo vaku na telá, bol príčinou jej smrti.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 22:41