Škandál s mŕtvymi telami už rieši polícia.X/Vicwhittamitv/
StoryEditor

Z manželovho popola si nechala vyrobiť pamätné šperky. Jeho telo však po pol roku našli v pochybnom pohrebnom ústave

Michal Čiernik16.03.2024., 11:00h

Škandál s mŕtvymi telami už rieši polícia. V chladiacich boxoch firmy totiž objavili ďalších 35 ľudských pozostatkov, ktoré už mali byť spopolnené. Pozostalí zúria.

Lajkuj Brainee.sk na

Po razii v pohrebnej službe Legacy International Funeral Directors v anglickom Hulle zavolala polícia smútiacej vdove z Beverley, že našli telo jej zosnulého manžela, ktorý zomrel ešte v júli 2023. Ona a ďalší členovia rodiny zosnulého muža, vrátane jeho dcéry a vnučky, si však z údajne jeho popola nechali vyrobiť krištáľové šperky, a teraz sa pýtajú, koho pozostatky vlastne nosia.

Po prevalení škandálu s rodinnou pohrebnou firmou polícia našla 35 tiel a podozrivý ľudský popol. Následne bola na potreby obrovského vyšetrovania zriadená špeciálna linka, na ktorú sa ozvalo viac ako tisíc pozostalých, ktorý mohli byť obeťami morbídneho podvodu.

image

Žena „vstala z mŕtvych“ tesne pred vlastnou kremáciou. V pohrebnom aute otvorila oči

Jednou z obetí je údajne aj matka troch detí Billie-Jo Suffill (33), ktorá v priebehu piatich dní prišla o otca Andrewa (52) a brata Dwana (34). Je presvedčená, že rakva svojho otca, ktorú pobozkala na poslednú rozlúčku, bola prázdna.

Tiež sa obáva, že popol jej brata môže byť v skutočnosti popol niekoho iného. „V skutočnosti som nikdy nevidela telo môjho otca. Stavím sa, že môj otec v rakve ani nebol – bola to prázdna rakva. Bozkávala som prázdnu rakvu. Keď na to teraz myslím, je to nechutné,“ prezradila pre Daily Mail.

Podozrivých prepustili na kauciu

Policajti uzavreli všetky tri pobočky rodinnej firmy a objavené telá následne premiestnili do mestskej márnici v Hulle na identifikáciu. V posledných rokoch sa spoločnosť dostala do problémov s účtami a hrozilo jej zatvorenie, no až do policajnej operácie fungovala normálne.

Legacy viedli majiteľ Robert Bush, ženatý otec dvoch detí, a jeho dcéra Saskya, absolventka inžinierstva. Bush bol riaditeľom firmy posledných 14 rokov. 46-ročného muža a 23-ročnú ženu, ktorých zatkli pre podozrenie z marenia zákonného a slušného pohrebu a podvodu s nepravdivými údajmi však prepustili na kauciu až do ďalšieho vyšetrovania.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 06:44