Umelkyňa vyrába klenoty z telesných tekutín.Facebook.com/trinkets By Amanda Booth/
StoryEditor

Nechutný darček alebo originálny nápad? Táto žena vyrába šperky z mužských spermií

Michal Čiernik04.09.2022., 10:00h

Zabudni na zlato, striebro, či diamanty. Dnes letia šperky vyrobené z oveľa nechutnejších vecí. Klenotníčka a sochárka vyrába klenoty z telesných tekutín.

Lajkuj Brainee.sk na

Amanda Booth vyrába bižutériu a dekorácie z telesných tekutín a popola ľudí či zvierat. Svoj biznis so šperkami začala v roku 2021. Tvorí zo všetkého. Z materského mlieka, z prameňov vlasov, spopolnených pozostatkov milovaných alebo kožušín miláčikov.

Jedného dňa sa jej v komentári k jej videu na TikToku niekto spýtal, či niekedy uvažovala o začlenení „mužských štiav“. Booth urobila na Facebooku položartovný príspevok o „šperkoch zo spermii“ a na jej počudovanie začala dostávať hromadu objednávok.

Proces najskôr otestovala so svojím manželom Jesse Mullinom, aby zistila, aká veľká dávka je potrebná na zapracovanie. Ďalšou otázkou bolo, či polymérová hlina vydrží pečenie v rúre. 

„Dopadlo to fantasticky,“ povedala pre Vice. Prednedávnom zverejnila na sociálnej sieti TikTok príspevok o vytváraní svojich prvých bláznivých kúskov. Video sa stalo hneď virálnym a záujemcov o netradičný šperk začalo pribúdať.

Najkomplikovanejšie je posielanie vzoriek

Jedna z klientok pre Vice prezradila, že si s manželom objednali jednoduchý „perlový“ prívesok, pretože chceli niečo, čo by symbolizovalo dominantný a submisívny aspekt ich vzťahu. Zozbieranie vzorky bolo podľa nej najzložitejšou časťou. 

„Nakoniec sme sa rozhodli, že môj manžel použije kondóm a potom odrežeme koniec kondómu, aby sme vzorku vložili do skúmavky. Potom sme tubu utesnili elektrickou páskou okolo uzáveru a vákuovo sme ju zapečatili pred vložením do polstrovanej obálky na odoslanie,“ prezradila šťastná majiteľka.

https://www.tiktok.com/@amandaldbooth/video/7126269893946756358?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7118007134516266501

Čerstvé vzorky sú jedna vec, ale keď už boli nejaký čas na pošte

Booth má sídlo v Kanade a väčšina jej klientov je v Spojených štátoch. Preto svojich zákazníkov žiada, aby svoje surové drahokamy uzatvorili v nádobe, ktorá sa nevyleje, respektíve nevysype. „Čerstvé vzorky sú jedna vec, ale keď už boli nejaký čas na pošte, viete čo tým myslím. Dosť to páchne,“ Povedala kreatívna umelkyňa. 

Ďalší zákazník Kurt Duran povedal pre Vice, že jeho žena videla jej biznis na TikToku a hneď mu ho ukázala. Kurt, ktorý mal už naplánovanou vazektómiou sa jej spýtal, či chce jeden z týchto módnych kúskov s jeho plavcami. Keď súhlasila, bez váhania jej objednal prsteň na narodeniny.

image

Trend posmrtného rodičovstva opantal Izrael. Padlým vojakom odoberajú spermie, aby sa mohli rozmnožiť

Odber vzoriek bol opäť výnimočným zážitkom. „Nebudem klamať, dostať vzorku do nádoby bolo dosť ťažké,“ povedal Duran. „Trvalo nám to dve súlože a dve samostatné masturbácie, aby sme mali dostatok vzoriek na odoslanie. Možno toho bolo viac, ako potrebovala, ale chceli sme sa uistiť, že bude mať dosť materiálu.“ 

image

Vyvinuli rozprávajúci hologram nebožtíka, s ktorým môžeš na pohrebe prehovoriť

Najčastejší zákazníci si prechádzajú liečbou rakoviny či neplodnosti

Napriek zjavnému dopytu sú šperky zo semena stále pomerne úzkym trendom medzi klenotníkmi. Majiteľka obchodu Cumbria Life Casting Vicotria Rudkin je ďalšou z mála klenotníčok, ktoré zaradili šperky zo spermií do svojej ponuky.

„Je to veľmi úzka časť nášho podnikania a stále dostávame veľa negatívnej spätnej väzby, čo je smutné, pretože sme zistili, že dôvody, ktoré stoja za semennými šperkami, sú zvyčajne dosť emotívne,“povedala Rudkin. 

„Tieto kúsky sme vyrobili pre ľudí, ktorí prechádzajú zmenou pohlavia, liečbou neplodnosti a liečbou rakoviny. Takýto hotový kúsok im môže priniesť aspoň symbolickú útechu v ťažkých chvíľach,“ prezradila.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 18:41