Martina ŠimkovičováTASR/Martin Baumann
StoryEditor

Sebareflexia ministerky kultúry? Ale kdeže. Šimkovičová po fiasku v Abú Zabí opäť útočí na všetkých a konšpiruje o novinároch

TASRkam15.02.2024., 12:00h

Ministerka kultúry vracia úder. Niekto ju na pracovnej ceste údaje šikanoval a prenasledoval.

Lajkuj Brainee.sk na

Angličtina vie poriadne potrápiť. Svoje by o tom vedela povedať aj ministerka kultúry Martina Šimkovičová, ktorá sa v utorok v Abú Zabí zúčastnila na otvorení medzinárodnej konferencie Organizácie spojených národov pre vzdelávanie, vedu a kultúru (UNESCO). Viac sa o celej kauze dozvieš v tomto článku.

Ako sa však ukázalo, celý prípad sa neskončil len pri lámanej angličtine, pri ktorej aj štvrtáci na základnej škole museli dvíhať obočie. Ak by však niekto čakal na sebareflexiu ministerky, ktorej odvolanie žiada takmer 200-tisíc ľudí, tak čaká márne.

image

Hanba ako delo. Šimkovičovej angličtine v Abú Zabí rozumel málokto. Pridala sa k dlhému zástupu našich „anglicky“ hovoriacich politikov

Hovorí o šikanovaní

„Nenávistné a nehorázne praktiky voči ministerke kultúry už prekračujú všetky medze. V záverečný deň konferencie, pri odchode ministerky kultúry z miesta konania konferencie UNESCO, neznáma osoba slovne atakovala ministerku kultúry,” informovala TASR Petra Bačinská, riaditeľka Odboru komunikácie Ministerstva kultúry SR.  

Podľa vyjadrenia Slováci s kamerou a mikrofónom, ktorí sa tlačili do auta, ktoré odvážalo ministerku, ani po dvoch otázkach ministerky neodpovedali, odkiaľ sú, z akého média či inštitúcie. „Muž s mikrofónom iba opakoval, že je zástupcom daňových poplatníkov. Opakovane kládol ministerke otázku, čo robí na tejto luxusnej zahraničnej ceste za peniaze daňových poplatníkov.” Je možné, že narážal na fakt, že zatiaľ čo konferencia skončila 15. februára, ministerka odlieta až 17.

image

Martina Šimkovičová

TASR/Martin Baumann

„Sústavné šikanovanie ministerky kultúry a ministerstva kultúry dospelo do štádia, že ministerku už aj verbálne atakujú na zahraničnej ceste. Tieto osoby bránia svojimi neustálymi útokmi ministerke vo výkone jej práce. Martina Šimkovičová sa pýta, kto tieto aktivity platí. Kto zaplatil cestu a ubytovanie dvom provokatérom? S akým zámerom a akým cieľom?” pýta sa ministerstvo.

Pripravená kedykoľvek odpovedať - nie však komukoľvek

Ministerka kultúry je podľa vyjadrenia kedykoľvek pripravená odpovedať na otázky novinárov a médií ohľadom štvordňovej zahraničnej cesty. „Ak by ktokoľvek slušne prišiel a opýtal sa na čokoľvek súvisiace s aktivitami ministerky na konferencii UNESCO, odpovede dostane. Nie však drzou a neslušnou formou, bez predstavenia sa, pchajúc sa ministerke do auta.” Nie je jasné, či sa to týka aj médií, s ktorými ministerka bez vysvetlenia zásadne nekomunikuje.

image

TROŠKA TROSKA: Ako sa „normálni“ ľudia prestali hanbiť za svoj primitivizmus

Ministerka ďalej hovorí o mafiánskych praktikách, keďže na ňu ľudia údajne poľujú ako na korisť. Na záver sa už tradične namiesto informovania nasleduje pýtanie sa a útočenie: „Sledovali takýmto spôsobom aj aktivity ministrov bývalej vlády? Sliedili takto po ministerke Milanovej či Hroncovej? Čo sme sa dozvedeli o ich zahraničných cestách? Aký bol výsledok ich ciest pre Slovensko?”

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 03:11