Lietadlo nemeckej spoločnosti LufthansaTASR/AP Photo/Michael Probst
StoryEditor

Hororové momenty v lietadle. Muž zomrel po tom, čo mu z nosa a úsť vyprsklo množstvo krvi, všetci na palube začali kričať

Miroslav Kamody13.02.2024., 14:00h

Mužovi doslova explodovala krv z úst a nosa. Netrvalo dlho a na palube lietadla po ňom zostalo len nehybné telo.

Lajkuj Brainee.sk na

Znie to ako opis najhoršej nočnej mory, no žiaľ ide o realitu. Ako informuje portál The Futurism, počas letu spoločnosti Lufthansa z Bangkoku do Mníchova zomrel 63-ročný pasažier po strate „litrov krvi“. To všetko sa malo udiať počas tragickej a hrôzostrašnej scéne, na ktorú jeho spolucestujúci zrejme len tak skoro nezabudnú.

Podľa švajčiarskeho portálu Blick mal pasažier vyzerať zle už pri nástupe do lietadla, pričom ho mal oblievať „studený pot“ a pociťovať „zvýšenú dýchavičnosť“. Neskôr mala mužova manželka letuške oznámiť jeho zhoršujúci sa stav, na čo kapitán privolal pomoc lekára. Po vzlietnutí mal dostať harmančekový čaj, no už sa začínalo schyľovať k najhoršiemu.

image

Mladík si v lietadle robil srandu, že je terorista. Španielsko okamžite vyslalo stíhačky, 120-tisícový výjazd má preplatiť

Absolútna hrôza

Do vrecka, ktoré sú ponúkané na prípadnú nevoľnosť, začal vypľúvať krv. Následne sa rozpútalo doslova peklo a z nosa a úst sa mu začalo valiť obrovské množstvo krvi. „Bola to absolútna hrôza, všetci kričali,“ povedala pre Blick v nemčine spolucestujúca Karin Missfelderová.

Napriek tomu, že sa približne 30 minút pokúšali o masáž srdca, kapitán neskôr oznámil, že muž zomrel. „Na palube bolo mŕtve ticho,“ spomína Missfelder. Lietadlo sa nakoniec vrátilo do Bangkoku, kde telo muža vyniesli z lietadla. Lufthansa pre portál povedala, že nemá žiadne ďalšie podrobnosti o príčine mužovej smrti.

image

Lietadlo nemeckej spoločnosti Lufthansa

TASR/AP Photo/Michael Probst

„Naše myšlienky sú s príbuznými zosnulého cestujúceho,“ uviedol hovorca Lufthansy pre New York Post vo vyhlásení. „Ospravedlňujeme sa tiež za nepríjemnosti spôsobené cestujúcim tohto letu.“ Podľa záznamov letov lietadlo opustilo Bangkok o 23:50 miestneho času a na rovnakom mieste pristálo o 8:28 nasledujúceho dňa.

Čo s telom po smrti na palube?

V prípade úmrtia na palube komerčného lietadla Medzinárodná asociácia leteckých dopravcov odporúča, aby letecké spoločnosti presunuli postihnutú osobu na sedadlo, vložili ich do vreca na telo, ak je k dispozícii, alebo ho prikryli prikrývkou. Telo musí byť tiež pripútané bezpečnostným pásom.

image

Nechutne prdiaci pasažier sa postaral o otočenie lietadla. Muža s toxickým nákladom nechali zo stroja vyviesť

Letuška Sheena Marie, ktorej video o tejto téme sa stalo na TikToku virálnym v roku 2021, vtedy pre Business Insider povedala, že smrť môže spôsobiť vyradenie lietadla z prevádzky kvôli vyšetrovaniu aj upratovaniu, pričom niekedy je potrebné vymeniť koberce.

Našťastie je smrť na palube komerčného lietadla extrémne zriedkavá. Podľa Conde Nast Traveler existuje len približne jedna lekárska pohotovosť na každých 600 letov a ešte menej z nich má stále za následok smrť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 20:31