Cestujúci otvoril núdzové dvere lietadla a prešiel sa po krídle.Wikimedia/U-95/
StoryEditor

VIDEO Otvoril núdzové dvere a prešiel sa po krídle. Pasažierovi sa nepáčilo, že let mešká

joliDnes.cz29.01.2024., 11:00h

Na mexickom národnom letisku minulý štvrtok zatkli muža, ktorý počas čakania na letiskovej dráhe otvoril núdzový východ a vystúpil na krídlo lietadla. Urobil to údajne po tom, čo spoločne s ďalšími cestujúcimi musel niekoľko hodín sedieť vo vnútri lietadla bez klimatizácie a pitia.

Lajkuj Brainee.sk na

Lietadlo spoločnosti Aeroméxico smerujúce do Guatemaly stálo asi tri hodiny kvôli problému s údržbou, uvádza BBC s odkazom na letiskovú správu o incidente. Podľa tej nedošlo k žiadnej ujme, avšak jedného pasažiera musel personál predať polícii.

image

Nechutne prdiaci pasažier sa postaral o otočenie lietadla. Muža s toxickým nákladom nechali zo stroja vyviesť

Cestujúci podľa správy otvoril núdzový východ, z ktorého potom vystúpil na krídlo stroja. Údajne mu vo vnútri lietadla po niekoľkých hodinách čakania chýbala voda a klimatizácia.

K incidentu došlo minulý týždeň vo štvrtok okolo 11:30 miestneho času, približne tri hodiny po plánovanom štarte letu spoločnosti Aeroméxico z mexickej metropoly.

Pasažieri sa ho zastali v liste

Spolucestujúci však spísali spoločné vyhlásenie, v ktorom uviedli, že muž má podporu všetkých. „Všetci cestujúci letu z CDMX (Mexico City) do Guatemaly (rokov) AM 0672 vyhlasujú, že cestujúci na palube otvoril núdzové dvere na ochranu všetkých a s podporou všetkých, pretože oneskorenie a nedostatok vzduchu vytvorili nebezpečné podmienky pre zdravie cestujúcich,“ stojí v ručne písanom odkazu. „Zachránil nám život,“ napísali a pod list, ktorý sa rozšíril na sociálnych sieťach, sa podpísali.

@hidrocalidod Pasajero de Aeroméxico abre una puerta de emergencia tras esperar más de 3 horas dentro del avión sin aire ni agua que beber. Un vuelo con destino a Guatemala tuvo un retraso de más de tres horas, y uno de los pasajeros decidió abrir una puerta de emergencia después de no tener respuesta de la tripulación con la falta de aire y agua. #aeromexico #vuelo #pasajero #puertadeemergencia #guatemala ♬ sonido original  - Hidrocálido Digital

Po otvorení núdzových dverí mužom však spoločnosť stroj pred vzletom musela vymeniť. Aktuálne nie je jasné, akému obvineniu zadržaný pasažier čelí.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 04:33