Muž behá po meste s chladničkou na chrbte.X/Francetvlondres/
StoryEditor

VIDEO Muž behá po meste s chladničkou na chrbte. Zvláštny tréning má zaujímavý dôvod

Michal Čiernik08.02.2024., 10:00h

Policajti si ho pomýlili so zlodejom. Muž bežiaci s priviazanou chladničkou na chrbte však len trénoval na maratón.

Lajkuj Brainee.sk na

Aj takto môže vyzerať tréning na maratón. Na prvý pohľad sa však Daniel Fairbrother javil miestnym policajtom skôr ako zlodej, čo ukradol chladničku.

image

53-ročný Čech prekonal šialený svetový rekord. V planku vydržal bez prestávky takmer desať hodín

Muža zastavila policajná hliadka v anglickom meste Stevenage. Daniel im však nedorozumenie rýchlo vysvetlil a policajti mu popriali, nech sa mu jeho cieľ splní. „Chceli by sme Danielovi zaželať všetko najlepšie s tréningom na maratón,“ podľa BBC odkázal dodatočne hovorca polície v Hertfordshire.

Ušľachtilé poslanie

Fairbrother tento netradičný tréning nezvolil len tak. Plánuje totiž s chladničkou na chrbte odbehnúť 42 kilometrový londýnsky maratón, a pokúsiť sa tak vyzbierať 10-tisíc libier (približne 11 680 eur) pre charitatívnu organizáciu Diabetes UK. „Je to na podporu môjho najlepšieho kamaráta Sama, ktorý je diabetik 1. typu. Minulý rok som sa pokúsil podstúpiť túto výzvu, ktorá nevyšla podľa plánu, ale sľúbil som, že sa vrátim ešte silnejší,“ povedal.

Odbehnúť maratón zo spotrebičom bielej techniky na chrbte však nie je žiadna novinka. Na minuloročnom londýnskom maratóne sa to podarilo Samovi Hammondovi, ktorý 42 kilometrov odbehol za 4 hodiny a 52 minút. Zabezpečil si tak zápis do Guinnessovej knihy rekordov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 14:24