Známy zápasník Gábor Boráros sa vráti do ringu.X/mmashorties/
StoryEditor

Známy zápasník Gábor Boráros sa vráti do ringu. Bude bojovať v ruskej organizácii patriacej Kadyrovovi

Michal Čiernik23.01.2024., 13:00h

Slovenská hviezda zmiešaných bojových umení šokovala športový svet prechodom do ruskej zápasníckej organizácie ACA. Tá čelí vo svete mnohým sankciám kvôli tomu, že patrí Ramzanovi Kadyrovovi.

Lajkuj Brainee.sk na

Keď stál Gábor Boráros, prezývaný „Beast“, naposledy v ringu, nasledovalo trestné oznámenie a pozastavenie jeho účasti na turnajoch za zmanipulovanie zápasu. Stalo sa to 25. februára 2023 v ktorom, kedy nastúpil proti izraelskej legende Bellatoru Medvedovskemu.

image

Laicky povedané, zápasníci postupne hlúpnu. Traumatológ hovorí, aké dopady majú MMA zápasy na zdravie

Podozrivo rýchly a kontroverzný knockout po pár sekundách druhého kola predchádzal obrovský nárast live stávok na Borárosovo víťazstvo čo nakoniec stávková kancelária spolu so zápasníckou organizáciou posunuli polícii ako zmanipulovanie zápasu. Prípadom sa polícia stále zaoberá.

Najnovšie rodák z Dunajskej stredy znovu prekvapil, keď na sociálnej sieti zverejnil spoluprácu s ruskou organizáciou zmiešaných bojových športov. „Gábor mi volal, či môže podpísať s ACA. U nás, celkovo v Česku a na Slovensku, má kvôli tej kauze problém zápasiť. Prišiel o sponzorov, finančne nie je na tom úplne najlepšie. Po vzájomnej dohode sme ho teda uvoľnili,“ prezradil pre Šport.sk šéf Oktagonu Pavol Neruda.

Kadyrovova súťaž

Z jeho rozhodnutím sa však nestotožňuje. Organizácia ACA totiž patrí čečenskému diktátorovi Kadyrovovi, kvôli ktorému na ňu uvalili viaceré sankcie. Napríklad americkým zápasníkom za účasť na jej turnajoch hrozí až väzenie. „Gáborovi som povedal, aké riziká má odchod do ruskej organizácie v dnešnej situácii. Najmä reputačné, aj keď vieme, že u nás na Slovensku je to trošku inak… Navyše sú tam extrémne nároční súperi,“ prezradil Neruda.

K prestupu do kontroverznej súťaže, v ktorej súťaží aj ďalší Slovák Tomáš Deák, sa vyjadril pre Noviny.sk aj Attila Végh. „Väčšinou, a to je môj názor, oni keď tam zoberú nejakého cudzinca, ho zoberú ako potravu pre svojich zápasníkov,“ dodal zápasník.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
21. apríl 2024 17:43