Ethan a jeho mamaX/Missing Information Sheep
StoryEditor

Vedela, čo chystá, no nijako nezasiahla. Vôbec po prvýkrát uznali za streľbu žiaka na škole vinnú jeho matku

Miroslav Kamody08.02.2024., 11:00h

Chlapec mal duševné problémy, dostal zbraň, hovoril o nenastaviteľných myšlienkach a volal o pomoc. Matka to odignorovala.

Lajkuj Brainee.sk na

V prvom súdnom procese svojho druhu bola matka tínedžera odsúdená za neúmyselné zabitie v súvislosti so zabitím štyroch študentov jej syna pri streľbe v škole v roku 2021. Ako informuje portál LadBible, Jennifer Crumbley bola obvinená zo štyroch prípadov neúmyselného zabitia a hrozí jej 15 rokov väzenia.

Ethan Crumbley, ktorý mal vtedy len 15 rokov, spustil 30. novembra 2021 paľbu na strednej škole v Oxford Township v americkom štáte Michigan. Prokuratúra chlapca obvinila ako dospelého z vraždy, terorizmu a ďalších zločinov po tom, čo strelil 10 študentov a učiteľa. Tate Myre (16), Hana St. Juliana (14), Madisyn Baldwin (17) a Justin Shilling (17) zraneniam podľahli.

image

Nehraj sa na hrdinu, pri streľbe z dlhej zbrane nie je šanca uniknúť. Polícia zverejnila návod, ako sa chovať pri útoku

Nezastavila ho

Prokurátori v aktuálnom súdnom procese uviedli, že jeho matka bola hrubo nedbalá a mohla streľbu zastaviť. Škola našla na chlapcovej úlohe z matematiky kresbu pištole, guľky a zraneného muža spolu so slovami: „Myšlienky sa nezastavia. Pomôž mi.”

Okrem toho bola obvinená z toho, že umožnila prístup chlapca k novej 9 mm pištoli v rodinnom dome, pričom nevenovala dostatočnú pozornosť duševnému zdraviu svojho syna. Zbraň mal pritom kúpiť jeho otec len štyri dni pred streľbou. V ten istý víkend matka dokonca vzala syna na strelnicu.

„Necítila som sa pohodlne, byť za to zodpovedná. Bola to jeho vec,” povedala pred súdom. Viac ju vraj nahnevalo, že nemohli hneď po nákupe zbrane na Black Friday odrezať vianočný stromček, čo bola ich tradícia. Okrem toho 45-ročná žena pred súdom povedala, že by si želala, aby jej syn namiesto streľby na škole zabil ich - rodičov.

Posadnutý násilím

47-ročný otec James sa v marci pred súd postaví s rovnakými obvineniami ako jeho manželka. Teraz už 17-ročný Ethan si odpykáva doživotný trest za vraždu a terorizmus. „To bolo to najťažšie, čo som musela prežiť – že moje dieťa ubližovalo a zabíjalo iných ľudí,“ povedala matka minulý týždeň pred súdom. Odsúdená by mala byť 9. apríla.

image

Polícia po rokoch obvinila podozrivého z vraždy slávneho rapera Tupaca. Šesťdesiatročný Davis je posledný žijúci podozrivý

O jej synovi sudca Kwame Rowe pred vynesením jeho rozsudku povedal, že je „posadnutý násilím“. „Začalo to tým, že požiadal o lepšiu zbraň na streľbu v škole. Mohol si to rozmyslieť (po zastrelení svojej prvej obete). Ale neurobil to. Pokračoval v prechádzaní školou, vyberal a vyberal, kto zomrie. Ako sám obžalovaný povedal, nie je to nikoho chyba, ale jeho vlastná.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 01:24