Abuzar SultaniX/Sydney News Now
StoryEditor

Cez deň študent a podnikateľ, v noci nájomný vrah. Mladík celé roky zabíjal, okolie o ničom netušilo

Miroslav Kamody02.02.2024., 11:30h

Opisovali ho ako inteligentného človeka, ktorý študoval na prestížnej univerzite. Nakoniec sa z neho vykľul chladnokrvný vrah.

Lajkuj Brainee.sk na

Abuzar Sultani žil niekoľko rokov dvojitý život. Cez deň bol z neho študent prestížnej austrálskej univerzity a majiteľ stavebnej firmy, v noci sa z neho stával nájomný vrah. V tom čase mal pritom len niečo po dvadsiatke, píše portál Unilad.

image

Nesmrteľný gangster, ktorý sa nezastavil pred ničím. Slávneho Legsa nedokázala zastaviť polícia ani Al Capone

Okolie si myslelo, že žije úplne normálnym životom, nikto však nepoznal jeho tajný život neľútostného nájomného vraha, ktorý bol označovaný ako „jedna z najobávanejších postáv mestského podsvetia“. Tento týždeň sa však tento, dnes už 35-ročný muž, priznal k piatemu zabitiu v sérii vrážd, ktoré spáchal v priebehu rokov.

Chladnokrvný boss

Sultani, ktorý bol vo svojom zločineckom gangu označovaný ako „boss“, sa na súde priznal k vražde Marka Eastera pred viac ako ôsmimi rokmi, člena konkurenčného motorkárskeho gangu, ktorý bol považovaný za jeho poslednú vraždu. Telo muža našli pohodené v lesoch mesta Sydney ešte v júni 2015 so štyrmi ranami v hlave.

Sultani sa už predtým priznal k zabitiu štyroch ďalších mužov v rokoch 2013 až 2016. Sudca na pojednávaní opísal Sultaniho bezcitné konanie ako „bezduché zabíjanie“ po tom, čo bol odsúdený na tri po sebe idúce doživotné tresty bez podmienečného prepustenia.

Začalo to vo väzení

K trestu mu pribudlo ďalších 20 rokov za vraždu drogového dílera Nikolu Srbina a 28 rokov za množstvo obvinení vrátane predaja a držby zbraní, zásobovania drogami a riadenia zločineckej siete. Sultani vyrastal v robotníckej rodine v západnom Sydney a bol opísaný ako „jasne inteligentný“ muž, ktorý študoval na Master of Business na Macquarie University.

image

Sériový vrah Dennis Rader zabíjal v domoch obetí. Prišlo mu ľúto, keď polícia vyšetrovanie odložila, a tak sa radšej udal sám

Po rozhovoroch s forenzným psychológom mal vrah priznať, že súčasťou „gangsterského života“ sa stal po tom, ako sa prvýkrát ocitol vo väzení za ozbrojenú lúpež ako tínedžer. Jeho dvojitý život sa skončil v novembri 2016 po tom, čo polícia strávila mesiace sledovaním jeho gangu, než zločincov rozložila.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 13:05