Zaklínač z legaInstagram/BrickPanda 82
StoryEditor

GALÉRIA Fanúšik ukázal, ako by vyzeral Zaklínač z lega. Ľudia sú nadšení a volajú po originálnom spracovaní

iDnes.czHonza Srp28.08.2023., 12:00h

Instagramový umelec vystupujúci pod prezývkou BrickPanda82 ukazuje, ako by mohli vyzerať stavebnice Lego na motívy populárnych popkultúrnych značiek. Jeho vizualizácia slávneho Zaklínača je pritom tak podarená, že zaujala aj autorov hernej adaptácie.

Lajkuj Brainee.sk na

Vďaka videohernej spoločnosti CD Projekt a seriálovému projektu od Netflixu je dnes značka Zaklínač na vrchole komerčného záujmu a majitelia licencie sa to snažia maximálne využiť.

Okrem pomerne klasického „merchu“ v podobe oblečenia, replík mečov alebo napríklad komiksov ponúkajú aj tie menej obvyklé veci, ako napríklad rad dezodorantov alebo maľovanky, píše Honza Srp z portálu iDnes.

image

Dočkáme sa knižného pokračovania Zaklínača? Sapkowski v tom má jasno, prezradil, či sa môžeme tešiť

Nadšenie z lega

Fanúšikovia však stále nemajú dosť. Keď totiž internetový umelec,vystupujúci na Instagrame ako BrickPanda82, ukázal, ako by mohol slávny bijec príšer vyzerať v podobe panáčika z Lega, okamžite sa objavilo množstvo hlasov, že by si niečo také rozhodne kúpili.

Ako legáčik totiž Geralt vyzerá neodolateľne, či už práve pod vplyvom kúzelných elixírov bojuje s nejakým krvilačným monštrom alebo len s vernou kobylou Klepnou prechádza ulicami Novigradu. Výsledok je tak pôsobivý, že ho na svojich oficiálnych sociálnych sieťach vypichli aj vývojári hry.

A ponúka sa myšlienka – prečo zostať len pri konceptoch? Lego už totiž v posledných rokoch niekoľko herných značiek vyrobilo a vždy to stálo za to, či už sa bavíme o Super Mariovi od Nintenda, hrdinoch z Overwatchu alebo robotickej „žirafe“ z Horizon Zero West.

Možností je neúrekom

A keď už nie skutočnú stavebnicu, tak prečo aspoň nie videohernú adaptáciu? Veď Lego hier už vzniklo nespočetne veľa a všetky boli výborné, vzhľadom na rozsiahlosť literárnej predlohy by mali vývojári z Traveller‘s Tales dosť materiálov pokojne aj na viac dielov.

image

Zaklínač už nikoho nebaví a nezaujíma. Seriálu sa na Netflixe rapídne prepadla sledovanosť

Áno, zatiaľ je to len zbožné prianie a nič nenasvedčuje tomu, že by sme sa ho niekedy mohli skutočne dočkať, na druhú stranu nikdy nehovor nikdy. Dáva to rozhodne väčší zmysel, než napríklad taký Zaklínač pre rozšírenú realitu, ktorému sa finančne vôbec nedarilo a bol tento rok oficiálne ukončený.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 13:19