Súťaž účesov „na Jágra“ vyhral lekár z BritánieBrainee x Canva
StoryEditor

FOTO Vpredu biznis, vzadu párty! Súťaž účesov „na Jágra“ vyhral lekár z Británie

ČTK06.12.2023., 10:30h

Britský vojenský lekár zvíťazil v medzinárodnom šampionáte o najlepší účes v štýle, ktorý v 90. rokoch v Českej republike preslávil hokejista Jaromír Jágr. Svetové majstrovstvá zostrihov známych anglicky ako „mullet“ a po slovensky aj ako deka, čolek, jašter či Bundesliga, organizuje od roku 2018 malé austrálske mestečko Kurri Kurri ležiace asi 130 kilometrov severne od Sydney.

Lajkuj Brainee.sk na

Ako informoval spravodajský server BBC News, šampionát každoročne do šesťtisícového Kurri Kurri pritiahne tisíce ľudí z celého sveta. Tento rok medzi nimi bol aj najnovší držiteľ titulu, doktor Alastair Bush z Bovington Campu v Dorsete.

image

Doma má kilá vlasov. Učiteľka chodí k deťom domov, ostrihá ich a pritom im spieva hymnu

Ten vyhlásil, že je na svoje víťazstvo „nesmierne hrdý“. Svoju „deku“ si doktor Bush začal pestovať počas covidovej uzávery v októbri 2021, kedy si nemohol zájsť k holičovi.

Legendárny mullet

„Bola to zábava, robilo sa tam veľa vecí, stretol som sa s úžasnými ľuďmi a videl som fantastické účesy,“ povedal BBC o samotnej súťaži. Mullet je zostrih, pri ktorom sú vlasy po stranách hlavy a na temene zostrihané nakrátko a vzadu ponechané dlhé, väčšinou v dĺžke po ramená alebo na chrbát.

Tento štýl svojho času vyznávali napríklad hudobníci David Bowie, Rod Stewart alebo Paul McCartney, herci Patrick Swayze či David Hasselhoff, alebo športovci David Beckham a Andre Agassi.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 04:58