Lenka sa živí ako prostitútkaDeník prostitutky
StoryEditor

Lenka sa živí ako spoločníčka. Založila Denník prostitútky a ukazuje, že túto prácu je možné robiť aj bez štandardov krásy

Antiyoutuber25.10.2023., 13:30h

Lena sa živí ako neluxusná spoločníčka a nehanbí sa za to. Dokonca o svojej nevšednej profesii písala blog s názvom Denník prostitútky. Na sieťach sa preslávila tým, že sa snaží ukazovať, že aj stereotypom krásy nezodpovedajúce ženy sa môžu živiť ako spoločníčky. Zároveň je však veľmi arogantná a blokuje každý náznak nesúhlasu.

Lajkuj Brainee.sk na

Lenka Svobodová alias Lena je bezpochyby jednou z najkontroverznejších postáv českého internetu. Preslávila sa totiž tým, že je prostitútka a nehanbí sa za to. A nehanbí sa nielen za svoju profesiu, ale ani svoje názory, ktoré v mnohých prípadoch vzbudili nejednu debatu. Po dlhšej odmlke zase tvorí na Instagrame a sleduje ju vyše desaťtisíc užívateľov, píše portál Antiyoutuber.

Svobodová sa pohybuje na sociálnych sieťach už viac ako šesť rokov a hoci za dobu svojho pôsobenia vystriedala mnoho prezývok, väčšina sledujúcich ju pozná pod prezývkou Lena z Denníka Prostitutky. Najskôr o ceste k jej netradičnej profesii písala blog, vďaka ktorému si rýchlo našla relatívne početnú fanúšikovskú základu.

image

Najbrutálnejšia vražda slovenskej prostitútky sa po 90 rokoch uzavrie. Vyšetrovatelia prezradia, kto zabil Otýliu Vranskú

Príchody a odchody zo sociálnych sietí

Blog však niekoľkokrát zmazala, rovnako tak ako instagramový profil, ale fanúšikovia stále čakajú, kedy sa zase objavia. Zakaždým ju nejakým spôsobom nájdu, čo sa stalo aj tentoraz. Lena je po dlhšej odmlke späť a chystá, opäť, nový blog. Bude sa volať Blog Neluxusnej Spoločnice, čo je pomenovanie, na ktorom si zakladá.

Za svoju kariéru na sociálnych sieťach totiž zaviedla do slovníkov sledujúcich mnoho nových pojmov. Patrí medzi ne práve neluxuska a luxuska, ktoré ona príliš v láske nemá. Obľúbeným slovíčkom jej sledujúcich je napríklad kent, čo by mal byť klient. Pre kokaín mala najradšej pomenovanie Karol.

Lena veľkú časť života prežila v jednom z brnenských hotelov, kde jej robila spoločnosť malá čivava Diego. Ten však tragicky zomrel, pretože ho zrazilo auto, čo neniesla Svobodová dobre. Preto si neskôr zaobstarala ďalšieho psa, tentoraz fenku čivavy Ellu, ktorá bola tiež veľmi dlhú dobu hviezdou jej Instagramu.

image

Lenka sa živí ako prostitútka

Deník prostitutky

Vedľa psov je hviezda Instagramu samozrejme aj Lena, ktorá v poslednej dobe veľmi rada odpovedá sledujúcim na otázky. Denne zdieľa aj to, koľko mala práve klientov, aké s nimi mala skúsenosti alebo napríklad či má menštruáciu. Z povahy jej profesie je, čo sa týka sexuality, veľmi otvorená a nehanbí sa zdieľať vôbec nič.

Zložité rodinné vzťahy

Nielen že Svobodová priniesla do slovníkov sledujúcich nové slovíčka z hantýrky pražského podsvetia, ona sama mala vo veľkej obľube niektoré predmety, ktoré si s ňou dodnes mnohí spájajú. Relatívne dlhú dobu neustále jedla donuty a pila ľadovú kávu z malej kartónovej krabičky. Prvé veci, ktoré si v spojitosti s ňou mnoho sledujúcich vybaví, sú preto práve donuty a káva.

Na Instagrame však nezdieľa len prácu, mnohokrát ukazuje aj to, ako žije, keď práve nezarába. Často cvičí, potom zase necvičí, roky ale rada ukazuje, že chodí na prechádzky. So svojimi sledujúcimi zdieľa aj svoju vlasovú cestu. Za roky na sociálnych sieťach totiž vystriedala nejeden účes a farbu. Zdieľa však aj problémy s príbuznými.

image

Príbeh krásnej Vivien. Luxusná prostitútka, ktorá odhalila obludnú korupčnú sieť v New Yorku

V minulosti obsiahlo písala o tom, aké zložité vzťahy má s rodinou, ktorá nechápala jej povolanie. Jediným kľúčovým bodom v živote pre ňu bola vraj babička. Naopak, zložitý vzťah má s matkou, ktorú často uvádza ako jeden z dôvodov, prečo sa ešte na strednej škole, ktorú nakoniec nedokončila, rozhodla pre kariéru prostitútky.

Pred rokmi potom zdieľala aj to, že jej matka, údajná alkoholička a teda dôvod, prečo Lena nepije, skončila za mrežami. V tom čase sa sama nasťahovala do jej bytu a podľa mnohých sledujúcich prežívala najhoršie obdobie v živote.

Vojna prostitútok a cesty do Fínska

Treba dodať, že kariéru na sociálnych sieťach začala Lena blogom, na ktorom nezdieľala svoju fotografiu, chcela zostať v anonymite. Lenže práve vtedy začala jedna z najznámejších káuz, ktorá sa s jej osobou spája – vojna prostitútok. Iná žena, ktorá sa svojho času živila predajom svojho tela, Hana, totiž bola s Lenou v spore, hoci jednu dobu boli kamarátky.

A práve tá hrozila, že na internet vypustí fotografiu s Leny tvárou. To preto dnes už takmer influencerka urobila sama a odvtedy ide s tvárou hrdo von. Pred pár rokmi boli na sociálnych sieťach populárne jej livestreamy, kedy sa sledujúcimi dokázala rozprávať dlhé hodiny.

Hoci sa jej internetové vystupovanie môže zdať mnohým bizarným, je zároveň určitým oknom do života žien, ktoré sa peniaze snažia zarábať sexuálnymi službami. Pre mnohých jej sledujúcich bolo pomerne prekvapivé, keď začala popisovať takzvané tour, teda cesty do zahraničia, kde za niekoľko týždňov vystriedala viac miest. V prípade Svobodovej išlo najčastejšie o Fínsko.

Blokovanie komentárov

Svobodová bezpochyby nezodpovedá zarytej predstave spoločníčok širokej verejnosti. Konvenčné, dá sa povedať, ideálne miery Lena síce nemá, rozhodne sa za to ale nehanbí a snaží sa ukázať, že aj ženy ako ona sa môžu živiť prostitúciou. Veľakrát však pomerne arogantným spôsobom, ktorým sa snaží vysvetliť, že má pravdu iba ona a blokuje všetkých, ktorí s ňou nesúhlasia alebo jej napíšu čo i len náznak kritiky.

image

Slovenská prostitútka lákala od Taliania peniaze. Keď jej ich odmietol dávať, naplánovala jeho vraždu

Práve kvôli arogantnému správaniu býva najčastejšie kritizovaná nielen sledujúcimi. Je nutné spomenúť napríklad jej početné hádky na sociálnych sieťach s ďalšími známymi osobnosťami. Jeden z najväčších konfliktov s ňou mala napríklad Eva Feuereislová, ktorá mala niekoľko rokov na Instagrame rubriku Freakshow, v ktorej pravidelne komentovala správanie Svobodovej na sieťach. Lena ju totiž obvinila z toho, že jazdí za klientmi do Dubaja ako luxusná spoločníčka, čo Feuereislová odmieta.

Treba spomenúť aj to, že Svobodová veľmi zaryto bojuje proti kupliarstvu a odvoláva sa na to, že je trestné. Čo sa týka prostitúcie, tam také veľké zásady nemá. Keď jej niekto vyčíta, že príjmy nezdaňuje, tak sa bráni tým, že si napríklad živnosť na činnosť spoločníčky založiť nemôže a tak príjmy zdaňovať ani nebude. Vraj by ich danila veľmi rada, ale jednoducho nie je ako.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 15:42