Fíni ukázali Putina z deväťdesiatok.Twitter/suckercarlson/
StoryEditor

VIDEO Pingpong a tepláková súprava od Adidasu. Fíni ukázali Putina z 90. rokov

aha26.09.2023., 16:00h

Strapatý účes a pingpong na čerstvom vzduchu v teplákoch. Fínsky spravodajský portál Yle zverejnil video Vladimira Putina z čias, keď na petrohradskej radnici vykonával funkciu námestníka pre zahraničné vzťahy.

Lajkuj Brainee.sk na

„Unikátne domáce video ukazuje, ako Putin v čase rozpadu Sovietskeho zväzu trávil voľný čas v luxusnej vile na juhu Fínska,“ píše fínsky portál a upozorňuje na Putinovo tričko, modré športové nohavice Adidas aj na jeho strapaté vlasy. „Takto vyzeral Putin, kým zbohatol: zlá vetrovka, zlý účes, zlé tričko,“ uviedol anglický expert Luke Harding.

Video bolo natočené vo Fínsku na prvého mája niekedy na začiatku 90. rokov. Presný rok nie je uvedený. Je na ňom zachytený Putin, ako hrá stolný tenis so svojim šéfom, vtedajším petrohradským starostom Anatolijom Sobčakom. Proti nim podľa všetkého stoja dvaja príslušníci Sobčakovej ochranky, uvádza portál iDnes.cz.

Na ďalších záberoch je vidieť Putin, Sobčak a niekoľko ďalších ľudí ako obedujú na terase. „Toto by mali dať do televízie, aby bolo vidieť, ako starosta jej a ohlodáva kosti,“ vtipkuje Putin na záberoch, na ktorých petrohradský starosta krája veľký kus mäsa.

Udržovanie dobrých obchodných vzťahov 

Video bolo údajne natočené vo vile spoločnosti Thomesto Group na ostrove Torsø. Fínska spoločnosť dovážala z Ruska drevo a potrebovala udržiavať dobré väzby s politickým vedením Petrohradu. Yle neuvádza zdroj videa.

image

Ruské škôlky sa menia na vojenské cvičiská. Od Moskvy až po Sibír si deti obliekajú uniformy a cvičia sa v boji

Fínsky portál tiež hovoril s fínskym podnikateľom, ktorý bol vo vile počas Sobčakovej a Putinovej návštevy. Uviedol, že s Putinom hral pingpong, hostia vraj počas návštevy aj rybárčili. Na dovolenke bola zrejme prítomná aj Putinova vtedajšia manželka Ljudmila a jeho dcéry. Putin sa podľa jeho svedectva držal pri zemi, nehovoril o „ženách a živote“ a takmer nepil alkohol.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 09:00