Krádež šampanského v hodnote 600-tisíc eur.Facebook/moët & Chandon, Youtube/tf1 Info/
StoryEditor

VIDEO Krádež šampanského za 600-tisíc eur ako z akčného filmu. Zlodej pred políciou vyskočil z idúceho kamiónu na diaľnici

Michal Čiernik14.11.2023., 14:00h

Lupiči vo Francúzsku ukradli dve nákladné vozidlá prevážajúce špičkové šampanské Moët & Chandon. Páchateľom sa pri naháňačke ako z akčného filmu podarilo ujsť.

Lajkuj Brainee.sk na

Francúzska polícia pátra po gangu zlodejov šampanského. Po divokej diaľničnej naháňačke, počas ktorej sa severným Francúzskom preháňali dve nákladné vozidlá s ukradnutými fľašami prestížneho šampanského v celkovej hodnote 600-tisíc eur, sa páchateľom podarilo ujsť.

image

Tak tento únik sa mu nepodaril. Po nevydarenej lúpeži v Bratislave sa chcel zlodej skryť priamo na polícii

Podľa správ denníka Le Parisien a miestnej televízie zmizli v sobotu v skorých ranných hodinách v Remeši, hlavnom meste regiónu Champagne, dva prívesy so špičkovým šampanským značky Moët & Chandon. Prívesy, podobne ako väčšina luxusných nákladov, boli vybavené sledovacími zariadeniami a polícia ich ešte v ten deň rýchlo lokalizovala, ako sa pohybovali po miestnej diaľnici.

Ako v akčnom filme

Nasledovala rýchla naháňačka, pri ktorej vodiči vyskočili zo svojich 38-tonových vozidiel a následne polícii unikli. Blížiace sa policajné autá sa snažili kamióny vytlačiť z cesty.

Jeden so zlodejov spomalil na spevnenú krajnicu, otvorili dvere kabíny a vyskočili, kým sa nákladné vozidlo ešte pohybovalo. Následne prišlo auto značky BMW, ktoré zrejme slúžilo ako záloha pre gang, zlodej nastúpil a auto sa polícii v premávke stratilo.

@actu_du_jou La police française a saisit deux camions volés transportant 600.000€ de Champagne en Seine-et-Marne. #pourtoi #foryou #fyp #reportage #information #info #actu #france ♬ son original - infos_du_jour

Potom, ako vodič vyskočil, sa nákladné auto stále pohybovalo rýchlosťou 15 kilometrov za hodinu. Jeden z policajtov preto musel rýchlo konať, kamión dobehol, za jazdy doňho naskočil a zaparkoval, uviedol policajný zdroj pre Le Parisien.

Druhé nákladné auto sa neskôr našlo opustené pred neďalekým obchodom. Cenný náklad v ňom však zostal. Polícia po páchateľoch stále pátra.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 10:46