San FranciscoUnsplash/Joshua Sortino
StoryEditor

V USA prepadli štáb Českej televízie. Zbraňou im mierili na hlavu a brucho, ukradli im techniku za 17-tisíc eur

iDnes.czČTK14.11.2023., 14:30h

Štáb Českej televízie (ČT) počas nakrúcania v americkom San Franciscu prepadli a okradli. Podľa zástupcu šéfredaktora ČT Martina Řezníčka sú reportéri v poriadku.

Lajkuj Brainee.sk na

Štáb je v kalifornskom meste kvôli nadchádzajúcej schôdzke prezidenta Joea Bidena s jeho čínskym náprotivkom Si Ťin-pchingom, píše portál iDnes. Hodnota ukradnutého vybavenia je 414 tisíc korún (takmer 17-tisíc eur).

Mierili priamo na nich

Prepadnutie sa odohralo v nedeľu pred slávnym kníhkupectvom City Lights Bookstore, uviedol v pondelok denník The San Francisco Standard. Ide o zahraničného spravodajcu ČT v USA Bohumila Vostala a kameramana Milana Noska. „Môjmu kameramanovi mierili pištoľou na brucho, mne na hlavu,“ popísal zahraničný spravodajca ČT v USA Bohumil Vostal dramatické chvíle.

image

Žena urobila to, po čom túžia tisíce Slovákov: Na Sicílii kúpila tri domy za tri eurá. Pozri sa, čo nasledovalo potom

Podľa denníka členovia štábu polícii oznámili, že z auta vystúpili traja ozbrojení ľudia a donútili ich odovzdať vybavenie. Trojica následne utiekla svojim vozidlom. Sanfranciská polícia vo vyhlásení uviedla, že prípad vyšetruje oddelenie lúpeží. Hodnota ukradnutého vybavenia je 18-tisíc dolárov.

Kriminalita, drogy a bezdomovectvo

„Obaja sú v poriadku a s náhradnou technikou pokračujú v práci,” uviedol k incidentu v pondelok večer Rezníček na sociálnej sieti X. Vostal neskôr poďakoval za podporu a povedal, že štáb je v San Franciscu kvôli stredajšej schôdzke Bidena so Si Ťin-pchingom.

Podľa denníka vrhá prípad zlé svetlo na San Francisco, ktoré sa už tak stretáva s negatívnou publicitou v súvislosti s kriminalitou, bezdomovectvom a užívaním drog. V posledných rokoch boli v meste okradnutí aj iní novinári, vrátane štábu televízie CNN, ktorému v marci pred radnicou vykradli auto pri nakrúcaní reportáže o zločinnosti v San Franciscu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
11. máj 2024 15:26