JedBrainee x Canva
StoryEditor

Zabíjal tým, proti čomu bojoval. Lekár a expert na jedy je obvinený z vraždy svojej manželky, ktorú otrávil

Miroslav Kamody02.11.2023., 08:00h

Manželka odborníka na jedy zomrela po tom, čo ju niekto otrávil. To nemôže byť náhoda, povedali si vyšetrovatelia. A s najväčšou pravdepodobnosťou mali pravdu.

Lajkuj Brainee.sk na

Expert na jedy je obvinený zo zabitia svojej manželky tým, že ju otrávil. Znie to ako poriadny bizár, no podľa informácií portálu LadBible ide o holé fakty. 32-ročná Betty Bowman zomrela v americkej Minnesote ešte 20. augusta, štyri dni po prijatí do nemocnice so žalúdočnými problémami.

Mala prvé príznaky podobné otrave jedlom, ale rýchlo sa zhoršili. Betty, ktorá sa živila ako farmaceutka, potom začala pociťovať problémy so srdcom, tekutinu v pľúcach a zlyhanie orgánov, čo malo za následok jej bolestivú smrť. Keď však zomrela, jej 30-ročný manžel a doktor Connor Bowman sa pokúsil zastaviť pitvu. A tu sa prípad začal zamotávať.

image

Kto otrávil iránske študentky? Zdravotné problémy postihli dievčatá v desiatkach škôl

Otrávená liekom

Doktor Bowman je registrovaný lekár a chirurg v Minnesotskej rade lekárskej praxe a v minulosti dokonca pracoval aj na slávnej klinike Mayo. O svojej manželke tvrdil, že mala vzácnu chorobu, no ani to nezabránilo podaniu trestného oznámenia. Súdny lekár totiž zistil, že Betty zomrela na toxické účinky lieku na dnu - kolchicínu.

Napriek tomu, že u nej nebola dna nikdy diagnostikovaná, drogu našli vo vzorkách krvi a moču odobratých v nemocnici. Šesť dní predtým, ako Betty skončila v nemocnici, sa doktor Bowman údajne pripojil k internetu a previedol jej hmotnosť na kilogramy (Američania používajú libry) a zistil, aká by bola smrteľná dávka lieku, ktorý skúmal, uvádza sa v obžalobe.

Problémy s peniazmi

Betty mala podľa vyšetrovania noc pred smrťou piť s doktorom. Po prebudení sa už necítila dobre. CBS Minnesota uvádza, že priateľ páru povedal, že mali manželské problémy kvôli nevere a iným problémom. Okrem toho tvrdil, že doktor Bowman má dlhy a priateľovi povedal, že dostane 500 000 dolárov (471-tisíc eur) zo životného poistenia, ak jeho manželka zomrie.

Okrem toho, že Bowman bol lekár a chirurg, bol aj špecialista na jedy.  Žena z University of Kansas povedala, že skúmal kolchicín, ale nedostal žiadne telefonáty o tomto lieku. Keď polícia zistila, že špecialista na jedy dostane v dôsledku smrti svojej ženy okolo pol milióna dolárov, všetko do seba začalo zapadať.

image

Najpodivnejší mor celej histórie. Stovky ľudí nekontrolovane tancovali dva mesiace a nemohli prestať

Úrady okrem toho údajne našli potvrdenie o bankovom vklade v hodnote 450-tisíc dolárov (424-tisíc eur) v jeho dome. Lekár bol obvinený z vraždy druhého stupňa a už čoskoro sa postaví pred súd.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 08:08