Muža uväznil trezorBrainee x Canva
StoryEditor

Muža uväznil bezpečnostný trezor. Medzi šperkami strávil celú noc, nikto nevie, ako sa tam dostal

dvojiDnes.cz28.10.2023., 11:30h

V noci na stredu 25. októbra uviazol v oceľovo-betónovom trezore na klenoty v centre New York City neznámy muž. Trezor mal našťastie časový spínač, ktorý dvere v stredu ráno sám otvoril.

Lajkuj Brainee.sk na

Hasiči dorazili do budovy v centre Manhattanu v utorok večer po prijatí oznámenia na tiesňovú linku 911. „Išlo o muža, ktorý bol uväznený vo vnútri, bezpečnostného trezoru,“ povedal asistent veliteľa newyorských hasičov John Sarrocco. Budova na Piatej avenue 580 je známa ako World Diamond Tower a sídli v nej niekoľko klenotníckych podnikov, informoval denník The Guardian.

image

Najväčšia lúpež umenia nie je uzavretá ani po 33 rokoch. Ukradnuté obrazy sa nenašli ani po vypísaní miliónovej odmeny

Sarrocco nešpecifikoval, ako presne muž uviazol. Hasiči a policajti s ním po celý čas komunikovali a mohli ho sledovať na bezpečnostnej kamere. Sarrocco ďalej uviedol, že záchranné jednotky hasičského zboru mali k dispozícii nástroje, ktorými by dokázali preraziť takmer 80-centimetrový plášť trezora. „Dokonca sme začali proces prerážania steny pri trezore,“ povedal Sarrocco na tlačovej konferencii na mieste činu.

Museli počkať do rána

Asi po desiatich hodinách úsilia sa však hasiči dostali k oceľovému obkladu a rozhodli sa v akcii nepokračovať. Obávali sa, že ich pokusy o záchranu by mohli ohroziť muža uväzneného vo vnútri.

„Problém s opláštením spočíva v tom, že by sme museli použiť horáky,“ povedal Sarrocco. Podľa The Guardian sa dvere otvorili podľa plánu okolo siedmej hodiny ráno a muža vyslobodili bez zranení.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 23:42