Kazma vyhodil peniaze, ľudia ich zbierali na poli.Lumiferis/Youtube
StoryEditor

Kazma vyhodil z vrtuľníka milión, ľudia na poli zbierali peniaze do igelitiek

subiDnes.cz23.10.2023., 14:00h

Kamil Bartošek, známy ako Kazma, vyhodil z vrtuľníka nad poľom v Lysej nad Labom milión amerických dolárov, ktoré mal pôvodne získať jediný výherca. Vylúštiť šifru z filmu ONEMANSHOW: The Movie, sa žiadnemu z divákov nepodarilo a tak prišiel cez víkend na rad náhradný plán.

Lajkuj Brainee.sk na

Kazma koncom septembra oznámil, že aj keď sa medzi divákmi nenašiel víťaz, ktorému by sa podarilo po vylúštení nápovedí z jeho filmu a následného zadania špeciálneho kódu otvoriť trezor na pražskom Výstavišti, výhru si pre seba rozhodne nenechá. 

Lietali po poli

„Boli od začiatku pre vás. Čo s touto hromadou peňazí bude, to úprimne neviem. Príbeh tohto filmu teraz môžeme dopísať všetci spoločne. Napíšte nám, čo si myslíte, že by som s nimi mal urobiť. Dajte nám pár dní a my vymyslíme plán B,“ napísal vtedy na Instagram. 

image

Kazmove milióny budú padať z neba. Bankovky vyhodí z vrtuľníka niekde nad Českom

Neskôr oznámil, že milión dolárov v jednodolárových bankovkách sa rozhodol dať sto tisícom ľuďom, ktorí sa zaregistrovali na jeho webe. Poslal im v nedeľu o šiestej hodine ráno email so zakódovanými informáciami, kde v ten deň peniaze vyhodí z vrtuľníka nesúceho lodný kontajner s výhrou. 

Kto rozlúštil správne kód a dorazil na miesto do Lysej na Labom neďaleko Prahy včas, mohol už len sledovať z neba sa znášajúce bankovky a zobrať ich pre seba toľko, koľko len vo veternom počasí medzi ďalšími zberačmi s ostrými lakťami zvládne. Na videách z akcie kolujúcich po sociálnych sieťach, môžeme vidieť desiatky nadšencov pobehujúcich po poli, ktorí sa predbiehajú v tom, kto zoberie viac jednodolároviek do pripravených igelitiek a batohov. 

Môžu prispieť 

Pre tých z nich, čo chcú pomôcť ostatným, je na každej z bankoviek nalepený QR kód s odkazom na platformu Donio, kde môžu prispieť na dobrú vec. Podľa Bartoška na nedeľný „zber bankoviek“ dorazilo približne štyritisíc ľudí.

Svoj film ONEMANSHOW: The Movie uviedol Kazma v druhej polovici augusta 2023. Len počas prvého víkendu nazbieral snímok v kinách prekvapivých 290 tisíc divákov, dvakrát bol v čele rebríčku víkendovej návštevnosti českých kín. Stal sa tak v tejto kategórii najúspešnejším českým filmom všetkých čias, keď prekonal doposiaľ vedúceho Anděla Páně 2. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 02:19