Pracovník sa vymočil do nádrže s pivomWeibo, Unsplash/Pradnyal Gandhi
StoryEditor

VIDEO Pracovník sa vymočil do nádrže s pivom, ktoré kúpiš aj u nás. Na incident reagovala samotná spoločnosť aj lekári

Miroslav Kamody25.10.2023., 10:00h

Internetom sa šíri nechutné video, na ktorom pracovník močí do nádrže s pivom, ktoré si vieš kúpiť aj na Slovensku. Aj napriek reakcii pivovaru mnohí ľudia na internete spoločnosť kritizujú.

Lajkuj Brainee.sk na

Už aj ty si určite počul, že niekto prirovnal niektorú zo značiek piva k moču. Ako však informuje portál Futurism, v prípade popredného čínskeho ležiaka Tsingtao môže byť toto tvrdenie nechutne doslovné, aj keď len v prípade jednej várky. V priebehu tohto mesiaca sa totiž internetom šírilo video, na ktorom sa jeden z pracovníkov vymočil do jednej z pivných nádrží.

image

Pili v nich vikingovia, križiaci aj čarodejnice. To to je desať najstarších krčiem na svete

Kúpiš ho aj na Slovensku

Podľa informácií CNBC sa zástupcovia spoločnosti vrhli do akcie a izolovali obsah nádrže. Reakcie na internete však boli rozporuplné - niektorí spoločnosť podporovali, iní osočovali Tsingtao, ktoré je druhým najväčším čínskym pivovarom s 16-percentným podielom na trhu. Samotné pivo si pritom vieš kúpiť v špecializovaných ázijských obchodoch aj na Slovensku.

Na samotnom videu, ktoré sa minulý týždeň stalo virálnym na čínskej platforme Weibo, vidieť pracovníka, ktorý sa šplhá na nádrž v jednom zo zariadení pivovaru v Shandongu, provincii pri Žltom mori, a potom močí na hromady surového sladu. 

Moč ti neublíži

Aj keď samotné video aj čin je nechutný, pitie piva kontaminovaného močom ľudskému telu pravdepodobne neublíži, najmä ak ide o relatívne malé množstvo. Podľa viacerých lekárskych expertov je množstvo nominálne, hlavne ak sa zriedi vo veľkej nádrži s pivom.

Moč, ktorý obsahuje väčšinou vodu a potom rôzne odpadové zlúčeniny, bol dokonca v rôznych kultúrach ponúkaný ako terapeutický nápoj. Predpokladá sa, že moč je väčšinou sterilný, ale môže obsahovať baktérie a iné patogény, a preto ho lekári neodporúčajú piť.

image

GALÉRIA Takto vyzeral tohtoročný Oktoberfest. Padol rekord v návštevnosti, nechýbalo hajlovanie na nacistickú pieseň

Pracovník v rukách polície

Nič to však nemení na tom, že správanie zamestnanca nebolo správne. Okrem toho treba dodať, že väčšina piva vyrobeného vo veľkých pivovaroch je testovaná na mikróby a následne pasterizovaná, aby sa zbavilo akýchkoľvek baktérií.

Medzitým miestna polícia údajne zadržala močiaceho pracovníka, rovnako tak aj osobu, ktorá mala video natočiť. Čínske médiá sa však nezhodujú v tom, či ľudia zapojení do incidentu boli v pivovare zamestnaní, alebo išlo len o externých pracovníkov. Bez ohľadu na detaily však spoločnosť Tsingtao utrpela zlú reklamu, z ktorej sa môže ešte dlho spamätávať.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. máj 2024 11:52