Na rôznych miestach v meste Monterrey na severe Mexika boli nájdené zvyšky ľudských tiel.Profimedia.cz/
StoryEditor

V uliciach Mexika našli pohodené kusy tiel. Podľa polície ide o kartelové čistky

iDnes.czČTK27.09.2023., 15:00h

Na rôznych miestach v meste Monterrey na severe Mexika boli nájdené zvyšky ľudských tiel. Podľa úradov patrí najmenej 12 rôznym osobám. Vyšetrovatelia sa domnievajú, že ide o čistku v jednom z miestnych drogových kartelov.

Lajkuj Brainee.sk na

Podľa prokuratúry v štáte Nuevo Léon, ktorý sa nachádza na severe Mexika pri hraniciach so Spojenými štátmi, boli obete mužského pohlavia. Ich pozostatky niekto zanechal na verejných priestranstvách v siedmich rôznych častiach Monterrey, ktoré je správnym strediskom štátu Nuevo Léon, píše 

Zrada vo vnútri kartelu

Podľa ministra pre bezpečnosť štátu Nuevo Léon Gerarda Palaciosa Pámanesa sa zrejme jedná o čistku v skupine organizovaného zločinu, ktoré má sídlo v (susednom štáte) Tamaulipas. Podľa odkazov nájdených pri častiach tiel sa vyšetrovatelia domnievajú, že išlo o pomstu kvôli zrade vo vnútri kartelu.

Takéto akty, ako vystavenie znetvorených tiel údajných zradcov či protivníkov, sú bežnou praktikou mexických drogových kartelov a ďalších skupín organizovaného zločinu. 

image

Legendárna Jakuza postupne vymiera. Viesť mafiu ako spolok sa v Japonsku úplne prestalo vyplácať

„V najkrvavejšom období pred desiatimi až 12 rokmi sa stali podobné činy, v takom rozsahu si ich ale v nedávnej minulosti nepamätajú,“ povedal novinárom zástupca prokurátora Luis Enrique Orozco. Podľa neho sa podobný akt stal naposledy zhruba pred piatimi rokmi. V uplynulých mesiacoch ale úroveň násilia spojená s organizovaným zločinom v štáte Nuevo León vzrástla.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 09:11