PueblaMy Latin Life/Twitter
StoryEditor

Vyvraciame mýty. Mexiko má aj napriek drogovej povesti miesta, ktoré môžeš bezpečne navštíviť

Nikola Michalkova22.07.2023., 14:00h

Mexiko je známe svojou nebezpečnou stránkou. My ti ale predstavíme osem miest, ktoré sú na návštevu bezpečné.

Lajkuj Brainee.sk na

Mexiko sa samé o sebe preslávilo nebezpečnými gangami, drogovými kartelmi či prestrelkami na ulici. Aj napriek nie priaznivej povesti sa stále nájdu turisti, ktorí predsa len výlet do Mexika risknú. My ti ale predstavíme osem miest, kde sa môžeš cítiť komfortne a pravdepodobne ti dovolenku nepokazí žiadny nečakaný a nebezpečný zážitok. Preto ak je tvojím snom predsa len Mexiko navštíviť, GOBankingRates zostavil rebríček miest na základe ich obľúbenosti a miery kriminality. 

Mazatlan, Sinaloa

Mesto je známe najmä vďaka historickému nádychu a plážami. Opisuje sa ako romantické, živé mesto, v ktorom sa nachádzajú na základe cestovateľov pohostinní obyvatelia, ktorí sa k vám správajú ako starí známi. Navštíviť môžeš rôzne miesta, nachádzajú sa tu krásne pláže, divadlo či rôzne pamiatky, píše sa na portáli Tripadvisor. Mesto je známe aj ako „perla Pacifiku“ a ponúka slnko, more a piesok. Obdarené je aj modrou oblohou a príjemným počasím. Ak máš rád aj nočný život, mesto je vhodnou voľbou, uvádza portál Expedia.

image

Mazatlan, Sinaloa

Baseballhistorynut/Twitter

Puebla

Mesto leží v tieni aktívnej sopky Popocatepetl. Okrem toho je charakteristické svojimi farebnými budovami, ktoré sú obložené dlaždicami Talavera. Mesto je okrem toho známe aj svojimi festivalmi a špeciálnymi oslavami. Najznámejší je festival Cinco de Mayo. Koná sa tu aj karneval či oslava Dňa mŕtvych. Puebla je remeselným mestom, v ktorom sa vyrába keramika, výšivky, textílie či strieborné výrobky. 

Centrum mesta je taktiež zapísané aj v zozname UNESCO a jeho historické budovy sú veľkým lákadlom pre turistov. Nájdeš tam rôzne turistické trasy, vďaka ktorým spoznáš zaujímavé prírodné prvky, historické pamiatky a kultúrne atrakcie. 

image

Puebla

My Latin Life/Twitter

Aguascalientes

Mesto festivalov, múzeí a krásnych kostolov. Nachádza sa v priamom srdci Mexika a je rodiskom mnohých známych jedál. Nájdeš tu haciendy z 18. storočia, ako napríklad El Chichimeco či termálne kúpele z 19. storočia – Ojocaliente. Centrom historického mesta je námestie Plaza de la Patria. 

Nachádza sa tu aj trochu zvláštna atrakcia, ktorou je Národné múzeum smrti. Nachádza sa v nej zbierka artefaktov, ako napríklad masky, lebky či sochy. Navštíviť môžete aj katedrálu Catedral Basilica de Nuestra Señora de la Asunción, ktorá bola postavená na začiatku 18. storočia. Nachádzajú sa v nej krásne náboženské umelecké diela od Miguela Cabreru. Ak chceš zažiť skutočnú oslavnú atmosféru, môžeš toto mesto navštíviť v apríli, kedy sa koná slávnosť Feria de San Marcos. Ak ale obľubuješ pokoj, mesto môžeš navštíviť aj mimo festivalových období bez davov. 

image

Aguascalientes

Marcelo Ebrard C./Twitter

Puerto Vallarta, Jalisco

Charakteristické je prírodným čarom svojich pláží, ktoré sa nachádzajú v objatí pohoria Sierra Madre. Vyznačuje sa tiež svojou kultúrou, gastronómiou, tradíciami a predovšetkým vrelým privítaním. Navštíviť môžeš promenádu Malecon, ktorá musí byť v tvojom zozname „must see.“ Ponúka totiž nádherný výhľad na oceán. Okrem toho môžeš vidieť množstvo sôch od renomovaných umelcov, prezrieť si obchody, butiky, galérie, na limonádu zájsť do rôznych barov, kaviarní a ochutnať typickú kuchyňu v reštauráciách.

Ak sa náhodou v tomto meste vyskytneš od júla do decembra, môžeš byť súčasťou vypúšťania korytnačiek. Tábory pre korytnačky či hotely majú rôzne programy na ich ochranu. Môžeš tak zažiť sprevádzanie malých korytnačiek do mora, keď sa na pláži vyliahnu. Je to navyše bezplatné a odohráva sa to pri západe slnka. 

image

Puerto Vallarta, Jalisco

Worldtravelmagazine/Twitter

Guadalajara, Jalisco

Tu môžeš na vlastnej koži zažiť mexickú kultúru, históriu, rôzne mýty či exotickú atmosféru. Zakúsiš starobylé tradície aj moderný životný štýl, pričom toto spojenie vytvára možnosti zažiť niekoľko zážitkov. Je hlavné a najväčšie mesto mexického štátu Jalisco a nachádza sa v centrálnej oblasti západnej časti Mexika. Považuje sa za domov hudby a množstva kultúrnych podujatí, čiže nudiť sa tu určite nebudeš.

Koná sa tu aj Medzinárodný filmový festival, Tequila Festival, kde počas dvoch dní nájdeš až 200 značiek tequily, hudbu a jedlo. V meste sa koná množstvo rôznych ďalších festivalov, takže si budeš môcť naozaj vyberať. 

image

Guadalajara, Jalisco

My Latin Life/Twitter

Mérida, Yucatan

Toto hlavné mesto štátu Yucatán je klenotom celého Mexika. Je to bezpečná oblasť, ktorá je charakteristická svojou kultúrou a krásnym mestom. Nielen svojou architektúrou, ale zaujme ťa aj gastronómiou. Navštíviť môžeš miestne trhy, ktoré ponúkajú exotické ovocie či zeleninu. Môžeš ochutnať aj miestne špeciality, ako sú pikantné papriky habanero, chaya, miestna zelená zelenina podobná špenátu a podobne. 

V meste ťa čakajú úzke uličky, ktoré sú bezpečné a čisté, nachádzajú sa v nich ružové, mätovo zelené a žiarivo broskyňové fasády. Hlavné námestie „zócalo“ lemujú zachované kaštiele zo 16. storočia, katedrála San Ildefonso, čo je jeden z najstarších kostolov v Latinskej Amerike. Zabáva sa a tancuje na námestí Santa Lucia. Ďalej môžeš navštíviť širokú, stromami lemovanú ulicu Pasejo Montejo. Okrem toho v nedeľu ožívajú mestské námestia, kde sa konajú kultúrne podujatia, folklórne tance či stanové trhy. 

image

Mérida, Yucatan

Joseph Barillari/Wikipedia

Altamira, Tamaulipas

Ak chceš zažiť skutočný „wow“ moment, Altamira je mesto, ktoré ti tento pocit prinesie. Možno nepatrí medzi populárne mestá ako iné, ale nenechaj sa tým odradiť. Je to síce menšie mesto, ale aj napriek tomu ti ponúkne miesta, ktoré sa oplatí vidieť. Zaujať ťa môže nielen architektúrou, ale aj krásnymi plážami. 

image

Altamira, Tamaulipas

Guilloguzman/Wikimapia

Tampico, Tamaulipas

Architektúra je typicky európska a ovplyvnená umeleckými hnutiami z konca 19. a začiatku 20. storočia. Niekedy pripomína aj mesto New Orleans. Svoje popoludnie môžeš stráviť prechádzkou po významných pamiatkach, ako je katedrála, stará pošta, radnica či kultúrne centrum. Okrem toho nezabudni ochutnať aj pouličné jedlo – tortas de la barda (sendviče so šunkou, syrom a fazuľou), krevetové empanadas alebo tamales.

image

Tampico, Tamaulipas

Pure360x/Wikipedia

Námestie Plaza de la Libertad je ďalším miestom, ktoré stojí za návštevu. Je dôležitým centrom mesta a nachádzajú sa tam veľké staré historické budovy, domy a priateľskí obyvatelia. Centrom samotného námestia je veľký kovaný altánok, pod ktorým každý víkend vystupuje miestny orchester. 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 08:25