Talianskeho vinára našli mŕtveho v sude s proseccom.Twitter/corbinironwood, Facebook/ca‘ Di Rajo Wine/
StoryEditor

Talianskeho vinára našli mŕtveho v sude s proseccom. Snažil sa zachrániť svojho kolegu

Michal Čiernik19.09.2023., 13:00h

Vinár Marco Bettolini zo severovýchodného Talianska zomrel po tom, čo spadol do suda s proseccom.

Lajkuj Brainee.sk na

46-ročný Marco Bettolini údajne 14. septembra pracoval na údržbe vo vinárstve Ca‘ di Rajo v provincii Treviso, keď si všimol, že jeho kolegovi a priateľovi Albertovi Pinovi nie je dobre.

Podľa miestnych novín La Tribuna di Treviso manažéra pivnice, ktorý pracoval v nádrži, ktorá mala na dne ešte nejaké víno, omámili nebezpečné výpary z procesu fermentácie. Pán Bettolini sa pokúsil dostať do kade, aby zachránil pána Pina, ale spadol z okraja a tvrdo si udrel hlavu o dno.

Podľa novín News Italy 24 ho možno tiež priotrávili výpary alebo jednoducho stratil rovnováhu. 31-ročného pána Pina previezli do nemocnice v meste Treviso a uviedli ho do indukovanej kómy.

Simone Cecchetto, majiteľka vinárstva, ostala po incidente zničená. „Moje myšlienky smerujú len k týmto dvom mužom, ktorí s nami vyrastali, a k ich rodinám. Modlíme sa, aby sa Alberto, ktorý sa zranil, čo najskôr uzdravil.“

Policajné vyšetrovanie

Prokurátori v Taliansku začali vyšetrovanie a údajne plánujú zabaviť celý sud. „Podľa informácií, ktoré doteraz zozbierala justičná polícia, nikto nemal vstúpiť do tohto autoklávu, pretože údržbárske práce sú zverené špecializovanej externej spoločnosti vybavenej maskami a systémami, ktoré by zabránili riziku otravy,“ povedal hlavný prokurátor Marco Martani.

image

Muža zabili tony jeho vlastného syra Grana Padano. Spadli naňho tisícky kolies z regálu

Napriek tomu, že boli obaja veľmi skúsení v tomto odvetví, ani jeden z nich nemal na sebe kyslíkovú masku. To, či pán Bettolini zomrel na zadusenie alebo utopenie zistí až pitva.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 22:43