Nehoda sa stala priamo na letisku, celý incident vyšetrujú.Mezinárodné Letisko Don Mueang-dmk/
StoryEditor

Žene sa na letisku zachytila noha do pohyblivého pásu. Museli ju amputovať

iDnes.cz01.07.2023., 10:00h

Zdravotníci museli 57-ročnej Thajčanke amputovať nohu po tom, ako sa vo štvrtok zachytila na pohyblivom páse na medzinárodnom letisku v Bangkoku. Úrady teraz vyšetrujú, ako k nehode došlo.

Lajkuj Brainee.sk na

Podľa CNN riaditeľ medzinárodného letiska Karant Thanakuljeerapat uviedol, že k incidentu došlo okolo 8:30 miestneho času (1:30 SELČ) v južnej chodbe terminálu určenej pre vnútroštátne lety.

Žene, ktorá cestovala do južného mesta Nakhon Si Thammarat, vzdialeného približne 600 kilometrov od Bangkoku, sa ľavá noha zachytila v medzere na konci pohyblivého chodníka.

image

Ako z najhoršej nočnej mory. Nebezpečné mäsožravé mikróby sa kvôli zmene klímy rozširujú, človeka zabijú do pár hodín

Záchranári ju okamžite previezli do najbližšej nemocnice. ,,Závažnosť jej zranení však viedla k amputácii nohy až po koleno," povedal Karant a dodal, že Thajčanka je teraz v starostlivosti lekárov v medzinárodnej nemocnici Bumrungrad, ktorá patrí medzi špičkové zdravotnícke zariadenia v krajine. ,,Chcel by som vyjadriť náš hlboký zármutok," povedal Karant.

Syn obete Krit Kittirattan zverejnil na Facebooku vyhlásenie, v ktorom nehodu označil za srdcervúcu. ,,Moja matka je silná. Vieme však, že má zlomené srdce, pretože náhle prišla o nohu," napísal. Uviedol, že žena je po operácii a lekári kontrolujú, či nedostala infekciu.

Rodina si vyžiadala záznamy z bezpečnostných kamier z letiska. Jeho riaditeľ potom ubezpečil, že štátna spoločnosť Airports Of Thailand (AOT), ktorá prevádzkuje letiská v celej krajine, sa postará o všetky liečebné náklady a odškodní cestujúcich. Povedal, že dostupné kamerové záznamy boli zhotovené z veľkej vzdialenosti.

Všetky pohyblivé chodníky na letisku sú teraz mimo prevádzky, kým technici vykonávajú bezpečnostné kontroly. Karant však povedal, že všetky sú pravidelne kontrolované a podliehajú bežnej údržbe.

Jedno z dvoch medzinárodných letísk v Bangkoku, Don Mueang, kde sa nehoda stala, sa nachádza v severnej časti hlavného mesta. Bolo hlavným letiskom Bangkoku až do otvorenia letiska Suvarnabhumi v roku 2006.

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
06. máj 2024 06:58