Šéfa talianskej syrárskej firmy pochovalo 15-tisíc kolies syra v jeho vlastnej továrni.Twitter/ Jmiquelwine/
StoryEditor

Muža zabili tony jeho vlastného syra Grana Padano. Spadli naňho tisícky kolies z regálu

Michal Čiernik08.08.2023., 12:00h

Šéfa talianskej syrárskej firmy pochovalo 15-tisíc kolies syra v jeho vlastnej továrni.

Lajkuj Brainee.sk na

Telo 74-ročného Giacoma Chiappariniho našli hasiči po tom, čo sa v nedeľu okolo deviatej večer v jeho továrni v regióne severnej Lombardie zlomil regál a spôsobil smrtiaci dominový efekt, pri ktorom sa na neho zrútilo celkovo 15-tisíc kolies Grana Padano. Koleso tohto syra podobného parmezánu, môže vážiť až 40 kilogramov, píše Daily Mail.

118 záchranárov a hasičov hľadali celú noc telo syrára, ktorý v čase šokujúceho incidentu pracoval vo vnútri skladu. Hasič Antonio Dusi z Bergama pre agentúru AFP povedal, že záchranári strávili vyčerpávajúcich 12 hodín ručným presúvaním „syrov a políc“, kým sa v pondelok okolo deviatej ráno konečne našlo telo majiteľa firmy.

V čase nehody pracoval s robotom

Talianske noviny Corriere della Sera informovali, že Chiapparini, ktorý po sebe zanechal manželku, dve deti a niekoľko vnúčat, sa pokúšal ovládať robota, ktorý automatizuje proces čistenia kolies zrejúceho syra. Talianski policajti však stále incident vyšetrujú a snažia sa presne zrekonštruovať, ako sa tragédia odohrala.

image

Fanúšikovia Agnusa Clouda špekulujú o predávkovaní. Odišla krásna duša, hovorte o psychickom zdraví, vyzýva jeho matka

Niektoré z kolies údajne spadli z výšky desiatich metrov. Miestni obyvatelia dokonca opísali talianskym médiám, že pád syra znel „ako úder hromu“. Spôsobené hospodárske škody sa odhadujú na 7 miliónov eur, uvádza BBC.

Giacomo Chiapparini celý život pracoval vo výrobe syrov. Začínal na farme svojho otca, kde pracoval spolu so svojim bratom, než sa nakoniec v roku 1977 rozdelil a kúpil si vlastnú farmu. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 18:48