Ženu zrejme pochovali zaživaPixabay/darksouls1
StoryEditor

Rodina ženy je presvedčená, že ju pochovali zaživa. Ľudia počuli stonanie, z hrobu sa údajne snažila dostať až 11 dní

Miroslav Kamody18.08.2023., 09:00h

Pri pomyslení na to, čo žena pravdepodobne musela zažívať, mrazí.

Lajkuj Brainee.sk na

Možno si aj ty už niekedy premýšľal nad tým, akým spôsobom chceš byť pochovaný. Mnohí s humorom tvrdia, že uprednostnia radšej spálenie tela, pretože „čo ak sa preberiem niekoľko metrov pod zemou?” Prípad jednej ženy z Brazílii zrejme ukázal, že sa to skutočne môže stať.

Ako informuje portál LadBible, rodina 37-ročnej Rosangely Almeidovej je presvedčená, že žena bola nielen pochovaná zaživa, ale dokonca bola pri vedomí dlhých jedenásť dní po jej pochovaní.

image

Archeológovia sa boja otvoriť hrobku čínskeho cisára. Nie je to však kvôli kliatbe, ale niečomu úplne inému

Stonanie a búchanie

Podľa úmrtného listu bola Rosangela vyhlásená za mŕtvu v januári 2018 po tom, čo utrpela septický šok a dva infarkty. Jej rodina však následnej tvrdila, že žena bola pochovaná zaživa, a pridali k tomu niekoľko mimoriadne znepokojivých dôkazov.

Návštevníci cintorína údajne počuli búchanie a stonanie z vnútra kamennej hrobky v Riachao das Neves na severe Brazílie, kde ženu pochovali. Keď sa o tom rodina dozvedela, ponáhľala sa na cintorín a hrob exhumovala.

„Keď som sa dostal priamo pred hrob, počula som zvnútra búchanie. Myslela som si, že deti, ktoré sa hrajú okolo cintorína, si zo mňa robia srandu. Potom som ju počul dvakrát zastonať a prestala,” povedal jeden zo svedkov. Na internete sa objavili aj zábery, ktoré ukazujú, ako truhlu vyťahujú z hrobu.

Nevysvetliteľné zranenia

Jej príbuzní následne pri skúmaní rakvy zistili hneď niekoľko mrazivých detailov. Tvrdia, že existujú dôkazy o zranení jej zápästia a čela. Vo vnútri rakvy mala byť aj krv a klince na veku boli uvoľnené. Rodina je presvedčená, že tieto rany na tele neboli, keď ju pôvodne uložili na miesto posledného odpočinku.

Ľudia prítomní pri exhumácii tiež tvrdili, že telo nebolo studené, takže Almeida nemohla zomrieť pred viac ako dvomi týždňami. Zároveň však treba dodať, že pri exhumácii už nažive nebola, a teda nie je jasné, či pri pochovávaní ešte žila.

image

Čo budeme robiť, keď sa nám minie miesto na pochovávanie? Odhalili scenár, ktorý nás môže čakať

Policajné vyšetrovanie totiž prinieslo zistenia, s ktorými rodina nie je stotožnená. Dôkazy o búchaní a stonaní mohli byť len fámy, takže celá kauza nakoniec skončila obvinením ľudí, ktorí boli zapojení do exhumácie a narušenia hrobu. V Brazílii  za to môže byť podľa trestného zákona uložený trest odňatia slobody až na tri roky.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 00:54