Tim Shaddock a jeho pesTwitter/ADC
StoryEditor

Skutočný príbeh stroskotanca. Muž po búrke skončil so svojím psom stratený tri mesiace uprostred Tichého oceánu

Miroslav Kamody17.07.2023., 14:00h

Aj keď sa nedokázal spojiť s okolitých svetom, muž so svojím psom vydržal na šírom oceáne dlhé tri mesiace.

Lajkuj Brainee.sk na

Pravdepodobne poznáš film Stroskotanec s Tomom Hanksom v hlavnej úlohe. Niečo podobné na vlastnej koži zažil Tim Shaddock a jeho štvornohý priateľ, informuje portál LadBible.

Tento muž sa v apríli tohto roku vydal na cestu z La Paz v Mexiku do Francúzskej Polynézie. Jeho katamaran sa však v priebehu niekoľkých týždňov stal obeťou strašne búrlivého počasia, ktoré spôsobilo škody na elektronike.

image

Obľúbená destinácia Slovákov sa mení pred očami. Turisti prešli bez zamočených nôh až na blízky ostrov

Tri mesiace na šírom oceáne

Všetka komunikácia na lodi bola prerušená a Shaddock a jeho pes Bella zostali sami a bezmocní uprostred Tichého oceánu. Ale ako praví hrdinovia prežili vďaka jedeniu surových rýb a dažďovej vode. 

Je zrejmé, že Austrálčan použil prístrešok člna, aby sa chránil pred ťažkým spálením od slnka. A na rozdiel od filmového stroskotanca, ktorý na opustenom ostrove strávil štyri roky, bol Shaddock a jeho verný pes nájdení po troch mesiacoch.

Bellu a námorníka z Aussie zbadala loď na lov tuniakov a helikoptéra v oceáne. Napriek dosť drsnej, odrastenej brade a celkom chudej postave, ani Shaddock, ani pes neutrpeli žiadne vážnejšie zranenie alebo chorobu.

Potrebuje len oddych a dobré jedlo

Keď ho našli pri člne, povedal posádke, že „má len rybárske vybavenie, vybavenie na prežitie“ a nič iné. Shaddock, ku ktorému sa pripojila Bella s vlnitým chvostom, povedal pre austrálsky 9News: „Na mori som prešiel veľmi ťažkou skúškou. Potrebujem len oddych a dobré jedlo, pretože som na mori už dlho sám. Inak sa mám zdravotne veľmi dobre.”

image

Dominika stojí za profilom Cestuj spoznávaj: Na toto ľudia pri cestovaní zabúdajú, tieto destinácie sa tento rok oplatí navštíviť

Shaddock a Bella sú v súčasnosti prevážaní cez Tichý oceán späť do Mexika plavidlom na lov tuniakov, kde im bude poskytnutá ďalšia lekárska starostlivosť. Aj tento príbeh, podobne ako ten filmový, tak našťastie skončil šťastne.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 02:16