James NottOldham County Detention Center
StoryEditor

Je niekto doma? Len moji mŕtvi priatelia. FBI našla u 39-ročného muža 40 lebiek a ľudských pozostatkov

Miroslav Kamody14.07.2023., 15:00h

Keď mu agenti zaklopali na dvere a položili jednoduchú otázku, čakala ich nepríjemná odpoveď, ktorá sa pretavila do nechutnej reality.

Lajkuj Brainee.sk na

Muža v Kentucky zatkli v súvislosti s obchodovaním s ľudskými pozostatkami ukradnutými z márnice Harvardskej lekárskej fakulty. Úrady uviedli, že objavili jeho dom posiaty kosťami, píše portál Too Fab.

Keď sa federálni agenti začiatkom tohto týždňa objavili v byte 39-ročného Jamesa Notta s príkazom na prehliadku, údajne sa ho opýtali, či je vnútri ešte niekto. Jeho odpoveď bola: „Len moji mŕtvi priatelia.” Keď vstúpili dovnútra, všetko im bolo jasné.

image

Najväčšie mýty o sériových vrahoch. Nemusia to vždy byť len vykoľajení samotári

V posteli aj na nábytku

Miesto bolo údajne plné „ľudských pozostatkov vrátane približne 40 ľudských lebiek, miechy, stehenných a bedrových kostí.” Podľa FBI bola jedna z lebiek nájdená na matraci, kde Nott spal, zatiaľ čo iné boli „vyzdobené okolo nábytku“. 

Podľa správy amerického prokurátora sa v jeho dome našlo aj AK-47, množstvo revolverov a streliva. Príkaz k prehliadke bol vykonaný v súvislosti s pátraním po strelných zbraniach a pašovaných ľudských pozostatkoch po tom, čo bol Nott spojený s prebiehajúcim federálnym vyšetrovaním online predaja a prepravy ukradnutých častí tiel z Harvardu.

image

Lebky

Unsplash/Chelms Varthoumlien

Dôkazom má byť aj to, že v dome sa našla aj taška Harvard Medical School. Nott bol obvinený z držby strelnej zbrane odsúdeným zločincom, hoci žiadne ďalšie obvinenia týkajúce sa kostí ešte neboli podané.

Veľké vyšetrovanie

Federáli sa zamerali na Notta po tom, čo Jeremy Pauley, ktorý bol predtým obvinený v rovnakom prípade, poskytol vyšetrovateľom informácie o ďalších ľuďoch v jeho sieti. On a Nott údajne spolu hovorili o nákupe lebiek a chrbtov na Facebooku – a zatiaľ čo Nott používal meno „William Burke“.

image

Hej, Netflix! Máme pre teba tipy na ďalších šialencov, ktorí by si zaslúžili svoju vlastnú mrazivú minisériu

Ide o meno známeho sériového vraha, ktorý predával mŕtvoly. Jeho informácie dostupné cez PayPal boli nakoniec vyšetrovateľmi spojené s jeho skutočným menom. Nott údajne ešte minulý mesiac písal na svoj profil o pozostatkoch na predaj.

Okrem Lotta a Pauleyho sú medzi ďalšími obžalovanými v prípade Cedric Lodge – ktorý riadil márnicu na Harvardskej lekárskej fakulte a po obvinení z krádeže a predaja častí tiel zosnulých vyhlásil, že je nevinný – a jeho manželka Denise, ako aj ďalší traja ľudia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 08:23